Storcător de fructe sau blender? Care e diferenţa dintre ele şi care e mai bun pentru tine?

1 clickpentrufemei storcator jpg jpeg

Auzim adesea de storcătoare de fructe, dar foarte mulţi dintre noi nu facem foarte bine diferenţa dintre blendere, roboţi de bucătărie, tocătoare şi storcătoare de fructe. Un storcător de fructe este un aparat proiectat special pentru a extrage sucul din toate tipurile de fructe şi legume.

Deşi pare similar în multe privinţe cu un blender sau cu un tocător, adevărul este că există şi foarte multe diferenţe între acestea. Hai să vedem prin ce se diferenţiază toate aceste aparate, care, deşi teoretic ne fac viaţa mai uşoară, iată, ne şi confuzează uneori. 

Storcator de fructe - oferte eMAG Storcătoarele de fructe nu au cuţite, nu folosesc căldură, deci nu există oxidare.

În timp ce blenderele extrag sucul prin intermediul unor cuţite care funcţionează la viteze mari, storcătoarele de fructe nu folosesc cuţite şi nici nu funcţionează la viteze mari, pentru a păstra toată savoarea şi calitatea sucului rezultat. Cuţitele unui blender se încălzesc şi acest lucru distruge o parte din nutrienţii fructelor şi a sucurilor rezultate, ceea ce nu se întâmplă la storcătoare de fructe.

Storcător de fructe – oferte (LINK)

La majoritatea storcătoarelor de fructe, separarea sucului de pulpa fructelor sau legumelor se face prin presare, nu prin măcinare, tăiere sau mărunţire. Astfel, se evită oxidarea lichidelor rezultate, aşa cum se întâmplă la blendere sau roboţi clasici de bucătărie.

Dacă eşti o persoană care are grijă de alimentaţia sa, nu mai trebuie să-ţi pomenim de multiplele beneficii oferite de sucurile naturale de fructe şi legume. Există în prezent o varietate uriaşă de aparate electrocasnice care pot obţine sucuri din fructe, dar calitatea lichidelor depinde de felul în care sunt obţinute.

Smoothie-uri sau sucuri? Pe care le preferi?

Blenderele, tocătoarele şi roboţii de bucătărie extrag sucul printr-un proces de centrifugare la viteze mari, între 6000 şi 13.000 de rotaţii pe minut, mărunţind foarte fin alimentele şi obţinând astfel un suc pe care-l trec ulterior printr-un filtru. Principala problemă a acestor metode este că, din cauza vitezelor mari ale cuţitelor, acestea se încing şi căldura astfel rezultată distruge o parte din enzimele şi vitaminele din alimente.

Storcător de fructe - oferte speciale

În schimb, storcătoarele de fructe lucrează la viteze mult mai mici, printr-o metodă suavă, care evită oxidarea şi încălzirea, ceea ce face ca sucurile să păstreze toată aroma fructelor sau legumelor, precum şi un gust mai bun, care să reziste timp de 24-36 de ore. 

E adevărat, cu un blender poţi obţine smoothie-uri sau sucuri dintr-o mulţime de ingrediente, chiar şi fructe cu coajă tare, precum nuci, alune sau migdale. În schimb, la storcătoare de fructe poţi folosi doar fructe şi legume deja bogate în sucuri, care pot fi uşor extrase „la rece”. La blender obţii un produs mai bogat în fibre, deci mai săţios şi mai hrănitor, dar cele mai multe vitamine le obţii doar prin separarea sucurilor la rece în storcător de fructe.