Sucul de ghimbir, un leac miraculos la îndemâna oricui
Ghimbirul este un condiment popular, care este cunoscut pentru propietăţile lui benefice. Dacă în zilele toride nu mai eşti tentantă să îl consumi sub formă de ceai, îl poţi bea ca suc. Astfel, te vei răcori şi, tototdată, îţi vei îmbunătăţi starea generală de sănătate.
Previne cancerul
Un consum constant de suc de ghimbir previne apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase. În cazul unei tumori,sucul de ghimbir poate fi un bun adjuvant,deoarece ajută la distrugerea celulelor canceroase existente.
Reduce tensiunea arterială
Ghimbirul este un anticoagulant natural,care pe lângă faptul că subţiază sângele,scade şi tensiunea arterială. Aşadar,dacă ai probleme de coagulare a sângelui,nu consuma ghimbir.
Combate durerile
Decât să iei un analgezic pentru durerea de măsea sau de cap,mai bine bea un pahar cu suc de ghimbir,deoarece acest condiment are proprietăţi antiinflamatoare. Ghimbirul nu permite vaselor de sânge să se inflameze şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,eliminând astfel durerile din corp.
Stimulează digestia
Dacă suferi de probleme digestive,precum indigestie,arsuri gastrice,gastrită sau constipaţie,sucul de ghimbir te va ajuta să scapi de toate aceste probleme. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale de a elimina toxinele din corp şi de a combate greaţa şi crampele abdominale.
Scade colesterolul
Ghimbirul este un ingredient care face minuni când vine vorba de problemele cardiovasculare cauzate de colesterolul mărit. Pe lângă faptul că reduce nivelul grăsimilor rele din sânge,ghimbirul desfundă vasele şi arterele,prevenind astfel apariţia infarctului sau a accidentului vascular cerebral.
Cum se prepară sucul de ghimbir
Mai întâi curăţă o rădăcină mică de ghimbir şi tai-o în cuburi. Apoi,pune bucăţile în storcătorul de fructe,după care strecoară lichidul obţinut. Sucul se consumă ca atare sau poate fi consumat în combinaţie cu puţină miere şi,eventual,cu 2-3 cuburi de gheaţă.