Sucul de rodie combate stresul şi întăreşte ficatul

1 57022 original jpg jpeg

Toate sucurile naturale sunt sănătoase, deoarece sunt surse importante de substanţe nutritive. Dar cel care are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii este sucul de rodie, el fiind recomandat persoanelor care au probleme cu ficatul, inima şi stresul. 

Rodia este sursă importantă de minerale (calciu, fier şi potasiu), vitaminele (A, B5, C şi E) şi conţine o cantitate mare de fibre. Beneficiile pe care le are sucul de rodie sunt:

Curăţă ficatul şi sângele

Sucul de rodie este foarte bun pentru ficat, deoarece îl întăreşte şi elimină toxinele acumulate. În plus, are efect de curăţare şi la nivelul sângelui, care este detoxificat şi purificat. Un pahar de suc de rodie băut zilnic pe parcursul a trei luni îmbunătăţeşte fluxul de sânge. În plus, datorită conţinutului său ridicat de acid citric, potasiu şi apă, este stimulată funcţia renală şi sunt eliminate lichidele. De asemenea, sucul de rodie este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, hiperuricemie sau pietre la rinichi.

Combate stresul

Dacă bei un pahar de suc de rodie dimineaţa pe stomacul gol, creşti nivelul de energie, concentrare, în timp ce este redusă anxietatea şi stresul. În plus, sucul de rodie este folosit în combaterea insomniei sau a oboselii cronice.

Previne cancerul

Rodia conţine mai mulţi compuşi care distrug sau slăbesc celulele canceroase. Deşi nu este un remediu pentru această boală, sucul de rodie reduce şi previne simptomele cancerului. În plus, pentru a preveni cancerul de prostată la bărbaţi, ei ar trebui să bea zilnic o cană de suc. 

Protejează inima

Cercetătorii de la Universitatea din Washington (SUA) au ajuns la concluzia că femeile însărcinate ar trebui să bea suc de rodie, deoarece în acest fel protejează fătul de complicaţiile posibile. Mai mult de atât, sucul proaspăt preparat din acest fruct are capacitatea de a reduce leziunile cerebrale şi disfuncţiile neurologice, cum este Alzheimerul. 

Combate obezitatea

Atât fructul, cât şi sucul poate fi inclus în dieta de slăbit. Acestea sunt suplimentul ideal pentru cei care vor să slăbească, deoarece elimină toxinele acumulate, au efect diuretic şi sunt săţioase. În plus, cresc nivelul de energie. 

Alte beneficii ale fructului şi sucului sunt:

- Previne apariţia ridurilor premature;

- Previne deteriorarea cartilajelor;

- Reduce simptomele menopauzei;

- Ajută organismul să absoarbă fierul, prevenind anemia.

Credit foto: www.steptohealth.com