Superalimentul folosit de NASA. Slăbești şi dezvolţi masă musculară fără să ţii dietă

Proprietățile nutritive și potențialul caloric ale acestui superaliment au făcut ca NASA să ofere acest superaliment astronauților. Este perfect pentru sportivi, indiferent de gusturile și nevoile acestora.

image

Quinoa, superalimentul care se caracterizeaza prin faptul că este săţios, este şi un aliat pentru cei care doresc să slăbească fără a fi nevoiţi să ţină diete restrictive. Conține 399 de calorii la 100 de grame și are o distribuție echilibrată a macronutrienților, evidențiindu-se conținutul său de carbohidrați și proteine, ceea ce face din el o opțiune ideală pentru cei care doresc să-și crească masa musculară.

Te ajută când ai nevoie să slăbeşti

Pe lângă proprietățile sale nutritive, quinoa este bogată în vitaminele B, C și E. Acţionează ca un antioxidant, combate îmbătrânirea și menţine sănătatea creierului. De asemenea, este o sursă importantă de calciu, de aceea quinoa este recomandată în special pentru protejarea oaselor, îndeosebi în timpul unei diete fără lactate şi brânzeturi care ar putea duce la decalcifiere. Profită de proprietățile acestei comori nutriționale și bucură-te de numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Îţi reduce nivelul de colesterol rău

Supranumită  „mama tuturor boabelor‟, quinoa a fost timp de secole hrana de bază a Incaşilor. Astăzi, este consumată în întreaga lume, preferată mai ales pentru substanţele nutritive pe care le conţine. Aduce un plus de acizi graşi care cresc nivelul de colesterol bun (HDL) şi îl reduce pe cel rău (LDL). Antioxidanţii din quinoa stimulează metabolismul şi îndepărtează grăsimile care se depozitează pe pereţii arterelor, evitând astfel înfundarea vaselor de sânge.

Vezi si: Tehnica de slăbit 30-30-30. Cum s-o aplici şi de ce este eficientă?

Aduce un plus de energie

Bogată în proteine şi aminoacizi, care sunt esenţiale pentru musculatură şi repararea ţesuturilor după efort fizic, quinoa acţionează ca un stimul energetic în organism. Quinoa conţine de două ori mai multe proteine decât alte boabe.

Te-ar mai putea interesa: Acestea sunt cele 10 superalimente pe care trebuie să le incluzi acum în dietă!

Acoperă necesarul zilnic de magneziu

O ceaşcă de quinoa (250 grame) conţine o treime din necesarul zilnic de magneziu. Acest mineral este esenţial pentru îndeplinirea funcţiilor a 300 de enzime. Deficienţa de magneziu poate cauza spasme musculare, probleme cardiovasculare, diabet, migrene, osteoporoză, hipertensiune arterială. Pentru a le evita, alege să incluzi în alimentaţie quinoa şi alimente care conţin fier şi magneziu.

FOTO: Pixabay