Te-ai pricopsit cu mătreaţă? Te învăţăm să scapi simplu de ea

Sigur ai încercat până acum mai multe produse din comerţ, care ţi-au promis un scalp sănătos şi un păr strălucitor, fără fulgi albi şi inestetici. Dacă nu eşti mulţumită de rezultate, încearcă şi sfaturile noaste.
Prin mătreaţă putem înţelege,de fapt,celulele moarte ale scalpului,care trebuie îndepărtate. În cele mai multe cazuri,remediile din bătrâni sunt eficiente,mai ales când mătreaţa se datorează unui păr prea gras sau prea uscat.
De asemenea,poate apărea din cauza utilizării unor produse nepotrivite de îngrijire a părului. Dacă nu este vorba despre cazuri severe cu inflamaţii şi mâncărimi ale pielii capului,pentru care sunt de vină eczemele seboreice,poţi folosi următoarele tratamente naturale.
Şampon cu coajă de salcie
Poţi începe lupta cu mătreaţa înarmâdu-te cu acest şampon,care conţine seminţe de lupin,bogate în albumină. Această substanţă era folosită în trecut la prepararea unui înlocuitor al cafelei. Poate fi utilizată şi în calmarea inflamaţiilor. Împreună cu feriga şi seminţele de lupin,coaja de salcie are efect astringent şi ajută mult la îndepărtarea mătreţii.
Ca să prepari şamponul ai nevoie de 50 g seminţe de lupin,30 g ferigă,30 g coajă de salcie şi 1 l apă. Pui laolaltă plantele,torni apă peste ele şi le laşi să fiarbă la foc mic 10 minute. Strecori prin sita de bucătărie şi păstrezi lichidul într-o sticlă cu dop. Timp de 2-3 săptămâni e bine să te speli cu acest şampon,în fiecare seară,masând bine părul şi pielea capului.
Cură cu uleiuri
Mai poţi încerca şi cura cu uleiuri,când simţi că orice ai face nu scapi de mătreaţă. Dacă nu ai ulei de grâu încolţit,poţi folosi alt tip de ulei de plante. Fă un amestec dintr-o lingură de ulei de grâu încolţit,3 picături de ulei din lemn de cedru,2 picături ulei de rozmarin şi 2 picături de ulei de lămâie.
Amesteci uleiurile,masezi pielea capului cu ele şi laşi să acţioneze peste noapte sau măcar 2 ore,apoi îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti bine,cu apă din abundenţă.
Alte reţete eficiente care combat mătreaţa
Clăteşte-ţi părul cu 2 linguri de zeamă de lămâie la 500 ml apă şi vei scăpa după câteva spălări de mătreaţă.
Masează-ţi părul şi scalpul cuiaurtşi lasă să acţioneze o oră,apoi spală-te cu şampon.
Lumina soarelui stimulează circulaţia sagvină şi ajută la combaterea mătreţii,dar e bine să nu exagerezi cu statul la soare,pentru că rişti să te alegi cu fire tocite şi păr lipsit de strălucire.
Fă o mască din gălbenuşuri de ou şi aplic-o pe păr şi scalp,apoi las-o să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Acoperă capul cu o cască de baie,dacă ţi se pare mirosul puternic.