Te-ai săturat de părul facial? Remediile naturiste te ajută să îi încetinești creșterea!

Prezența părului facial este o problemă pentru multe femei, însă există și soluții naturale care îl previn. Ceaiurile și uleiurile esențiale se numără printre remediile încetinesc creșterea excesivă a firelor de păr. 

image

Câteva fire de păr în barbă, în jurul gurii sau pe gât, alături de puful facial, sunt normale, dar când părul crește în exces, acesta devine inestetic, poate să irite pielea și să provoace senzații de mâncărime sau arsură. 

Înainte să apelezi la epilarea cu ceară, la pensetă sau la aparatele de ras, îți prezentăm câteva modalități naturale cu ajutorul cărora încetinești creșterea părului facial.

Citește și: Masca cu miere și lămâie te scapă de părul facial 

Ceai de mentă 

Un remediu natural care încetinește atât creșterea părului facial, cât și creșterea părului pe pieptul și de pe abdomenul femeilor este ceaiul de mentă. Potrivit publicației „Healthline‟, consumul acestui ceai reduce nivelul de testosteron, hormonul responsabil de apariția părului nedorit. Studiile spun că pentru a beneficia de acest efect, este necesar să consumi două căni cu ceai de mentă, pe zi, timp de cel puțin 30 de zile. 

Uleiuri esențiale 

Alternativ consumului de ceai de mentă, poți să folosești uleiuri esențiale. Spre exemplu, uleiul esențial de lavandă și uleiul esențial de arbore de ceai reduc părul în exces dacă sunt aplicate local. Pentru a le folosi, amestecă câteva picături de ulei esențial cu un ulei purtător, cum ar fi ulei de cocos sau ulei de migdale dulci. Masează ușor pe zona dorită, apoi aplică o cremă hidratantă. 

Acupunctura 

Poate că acupunctura este cunoscută, mai ales, pentru tratarea durerii, însă această tehnică reduce lungimea părului nedorit și scade nivelul hormonilor responsabili de creșterea sa, scrie „Bright Side‟.

Citește și: Află ce boli poți trata cu acupunctura! 

Și dieta contează! 

Inclusiv alimentele pe care le consumi contează! Spre exemplu, consumul grăsimilor „trans‟ (din alimentele prăjite, margarină, prăjituri și plăcinte, pizza și produse de patiserie) duce la creșterea nivelului de colesterol în sânge și implicit la apariția părului nedorit. De aceea, eliminarea lor este esențială.

De asemenea, când bei suficientă apă, corpul se hidratează, aspectul pielii este îmbunătățit și astfel previi creșterea părului facial în exces. Consumul a 6-8 pahare de apă, pe zi, ajută.

Sursă foto: Shutterstock   



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg