Top 5 produse recomandate în rutina de îngrijire a tenului

Procesul de îngrijire a tenului nu este o știință exactă, întrucât pielea trece zilnic prin numeroase provocări, din pricina factorilor externi.

image

Expunerea prelungită la razele ultraviolete, schimbările climatice, vântul puternic, praful și poluarea joacă un rol important în crearea unei rutine de îngrijire potrivită tenului, deoarece cauzează anumite modificări la nivelul pielii.  

Aici intră în scenă produsele de skincare ce îndeplinesc cumulativ trei roluri importante: curățare, hidratare și protecție. Alese în concordanță cu particularitățile tenului și ținând cont de nevoile sale, rezultatele se pot observa în timp.  

Medicii dermatologi sunt de părere că efectele utilizării anumitor produse sunt vizibile după aproximativ șase săptămâni de folosire constantă. Prin urmare, este nerealist să ne așteptăm la rezultate uimitoare peste noapte. Din contră, timpul, perseverența și răbdarea sunt ingredientele cheie pentru un ritual adecvat.  

Oferta bogată și diversificată a produselor dedicate tenului a luat cu asalt rafturile magazinelor, precum și postările de pe rețelele sociale, ajungând în punctul în care alegerea devine greu de luat. Dacă vrei să organizezi o rutină simplă și eficientă de îngrijire, iată câteva recomandări.  

Cleanser 

Curățarea eficientă a tenului reprezintă baza piramidei de îngrijire a pielii, indiferent de tipul tenului. Disponibil sub formă de gel, spumă ori în stare solidă, produsul de curățare îndepărtează impuritățile, uleiul și restul de machiaj.  

Fie că rutina ta conține doar pașii esențiali, fie respecți cu strictețe un ritual complex în fiecare seară sau dimineață, următoarele produse de îngrijire vor fi mai eficiente atunci când sunt aplicate pe o piele curată.  

Toner 

Loțiunea tonică acționează ca pas suplimentar în curățarea a tenului, eliminând resturile de murdărie aflate la suprafața pielii. De-a lungul timpului, formula tonerului a evoluat în bine, astfel încât contribuie la îmbunătățirea eficacității produselor de îngrijire utilizate ulterior, exfoliază blând și chiar ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii.  

Cremă hidratantă  

Pe măsură ce îmbătrânim, celulele pielii își pierd capacitatea de a reține apa în interior. De aceea, specialiștii din domeniu recomandă includerea unei creme hidratante în rutină, pe tot parcursul anului. În funcție de tipul tenului, alege o cremă bogată în ingrediente emoliente precum acid hialuronic, glicerină sau acizi alfa-hidroxi și aplică săptămânal o masca de fata, pentru a întări bariera cutanată a pielii.  

Cremă de ochi 

Pentru multe persoane, aplicarea cremei hidratante pentru ten, inclusiv în jurul ochilor, este suficientă pentru a menține zona hidratată. Pe de altă parte, există anumite situații în care hiperpigmentarea, cearcănele, ridurile și liniile fine au nevoie de o îngrijire mai complexă.  

Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și delicată, deci are nevoie de un produs cu ingrediente active ușor tolerabile. În timp ce acidul hialuronic sau cofeina s-au dovedit a fi eficiente în tratarea pungilor de sub ochi, vitamina C și niacinamidele fac o echipă grozavă pentru diminuarea cearcănelor.  

Crema cu protecție solară 

Folosită ca ultim pas în rutina de îngrijire din timpul zilei, crema cu factor de protecție este necesară pentru fiecare tip de piele. Purtată pe toată durata anului, indiferent de anotimp sau temperatură, componenta SPF face diferența dintre un ten sănătos și altul afectat de razele ultraviolete.  

Sănătatea pielii nu depinde în întregime de moștenirea genetică. Din contră, tenul are nevoie de atenție și îngrijire constantă, aplicând produsele corespunzătoare nevoilor sale.  

Sursă foto: Shutterstock.