Tratament pentru păduchi. Remediile care te scapă imediat de ei

1 tratament pentru paduchi jpg jpeg

Cel mai des copiii sunt cei care iau păduchi, iar de cele mai multe ori aceştia sunt “contactaţi” din colective. Ce faci dacă observe că pe scalp există aceste insecte mici, care se hrănesc cu sânge din organism? Nu dispera! Există remedii cu efect imediat şi tratament prin care poţi scăpa imediat de păduchi.

În primul rând, scapă de toate hainele pe care copilul tău le-a purtat de când a luat păduchii cu apă fiartă. Mai apoi, urmează unul dintre tratamentele de mai jos:

Crème sau loţiuni pentru calmarea mâncărimilor

Unii oameni continuă să aibă mâncărimi timp de 7 până la 10 zile după ce păduchi şi ouă au fost ucişi. Cremele sau loţiunile cu calamina sau steroizi vă poate scuti de mâncărime. La fel acţionează şi uleiurille esenţiale care omoară păduchii şi calmează mâncărimile, scrie Libertatea.

Citeşte şi: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Gazul te scapă de păduchi

Pe vremuri, la sate şi chiar la oraşe, copiii care aveau păduchi în cap erau daţi cu gaz lampant în păr (se amestecă în cantităţi egale apă şi gaz şi se aplică lotiunea pe par cu un sfert de ora înainte de spălare) şi a doua zi să-şi pieptene părul cu un pieptene special, foarte des. 

Tratament cu oţet împotriva păduchilor

Pentru combaterea păduchilor există două tipuri de tratamente: chimice, sub formă unor insecticide speciale, disponibile în farmacii, şi naturiste – remedii folosite de sute de ani, acum şi în combinaţîi care potenţează acţiunea lor. Cel mai cunoscut şi sigur leac este oţetul. „Se înmoaie părul şi scalpul în oţet şi se acoperă apoi cu o cască de duş. Se lasă peste noapte,  pentru a sufocă păduchii şi a eroda ouăle”.

Citeşte şi: Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

Tratamente naturiste împotriva păduchilor

  • Nucul (infuzie concentrată din frunze preparată din două linguriţe cu vârf la 250 ml de apă) cu care spălăm părul
  • Salcia( decoct fin frunze, folosit pentru spălarea părului);
  • Iederă (se spală părul cu un decoct preparat dintr-o lingură de frunze tocate la un litru de apă, fierte 10—15 minute şi lăsate să se răcească); pelin( spălături cu o soluţie obţinută dintr-o frunză de pelin opărită în oţet).