Tratamente naturale pentru sinuzite

1 74112 original jpg jpeg

Întâmpini şi tu în fiecare an probleme la nivelul sinusurilor şi nu ştii cum să previi sau să tratezi problema? Câteva remedii naturale te ajută să scapi de neplăceri. Însă ar trebui să ştii mai întâi care este cauza declanşării sinuzitei care-ţi dă atâta bătaie de cap.

Cauze şi simptome

Prin sinuzită se înţelege inflamaţia mucoasei care acoperă interiorul sinusurilor,cauzată de o infecţie virală sau bacteriană. Sinusurile sunt cavităţi în oasele feţei. Fiecare sinus are legătură cu fosele nazale,graţie unor orificii prin care se scurge,în mod normal,mucusul. În caz de infecţie,mucoasa se irită şi astupă aceste orificii. Fenomenul este asociat cu durere şi presiune la nivelul feţei,durere de cap,tuse,febră. În afară de infecţiile căilor respiratorii superioare,alte cauze ale declanşării sinuzitelor sunt viaţa într-un mediu umed sau poluat şi fumatul. Uscăciunea nasului poate şi ea la sinuzită.

Hreanul fluidizează mucozităţile

Hreanul este bogat în uleiuri volatile cu mari proprietăţi antibiotice,expectorante,bronhodilatatoare,antibacteriene.

Extern,foloseşte-l sub formă de cataplasme. Înainte de a aplica remediul,foloseşte o cremă hidratantă,pentru a preveni apariţia iritaţiilor pielii. Ai nevoie de 2 linguri de făină de hrean şi de 2 linguri de făină de seminţe de in. Le găseşti pe amândouă la magazinele naturiste. Procedează astfel:pune-le într-un vas şi adaugă peste ele apă călduţă. Amestecă bine,până se omogenizează. Peste un tifon adaugă pasta obţinută,apoi aplică compresa pe zona frunţii. Ţine-o cât rezişti. Ai grijă să nu atingi zona ochilor. În uz intern,consumă sirop de hrean. Rade o rădăcină de hrean şi amestec-o cu 4 linguri de miere. Lasă-l la macerat 10 minute,strecoară. Ia resturile de hrean rămase şi pune-le la fiert,cu puţină apă. Odată fierte,presează-le în strecurătoare şi lasă lichidul la răcit. Amestecă-l apoi cu siropul crud. Consumă 3 linguriţe pe zi.Atenţie!Cei cu probleme de rinichi şi inimă,cu hipertiroidie sau cu hemoroizi nu trebuie să folosească această plantă în uz intern.

Truc CPF

Mai obţii cataplasme cu hrean astfel:dă prin răzătoare o rădăcină de hrean,până obţii o cantitate suficientă pentru a umple 2-3 linguriţe. Pune hreanul ras într-un tifon,apoi aplică-l pe frunte sau la nivelul nasului. Îl poţi ţine până începe să te usture pielea. Nu atinge ochii!

Seminţele de muştar,rol antiinflamator

Seminţele de muştar conţin mirozină şi sinigrină,cu efect de fluidizare a mucusului şi de facilitare a eliminării lui. Măcinate şi folosite în cataplasme,boabele de muştar sunt un excelent remediu:descongestionează căile respiratorii şi au efect revulsiv (provoacă o iritaţie locală a pielii,pentru a face să înceteze o stare inflamatorie). Înainte de a folosi cataplasmele,aplică pe piele un strat de cremă grasă,de tip vaselină. Macină în râşniţa de cafea câteva linguri de seminţe de muştar alb,amestecă apoi cu câteva linguri de tărâţe şi cu un pic de apă caldă,până obţii o pastă care nu curge. Adaugă pasta într-un săculeţ de bumbac,pe care-l legi bine la gură. Aplică în zona frunţii şi lasă să acţioneze un sfert de oră.

Atenţie! Cataplasmele nu se utilizează la copiii sub 10 ani sau la persoanele cu piele sensibilă.

Spălături cu sare de mare

Nu vindecă sinuzita,însă eliberează căile nazale. Amestecă într-o cană cu apă filtrată,caldă,o linguriţă de sare de mare cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Extrage lichidul cu o seringă fără ac şi introdu în fiecare nară soluţia,ţinând capul pe spate. Repetă procedura de 3 ori pe zi.

Recomandarea săptămânii

Combate durerea şi eliberează căile respiratorii

Spray-ul nazal pentru sinusuri şi alergie Sinol M este natural,conţine capsaicină din ardei iute,ulei de eucalipt,extract de rozmarin,vitamina C,sare de mare şi extract de aloe vera. Reduce durerea,stimulează secreţiile şi descongestionează sinusurile. Se administrează câte un puf în fiecare nară,apoi se inhalează. Ameliorarea simptomelor apare după 2-12 minute. Preţ 27 lei. 



Recente

431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png
fa ete dentare vs albire cat costa i ce op iuni ai jpg
asigurare pentru copii2488907223 jpg
Tocanita de vitel cu bere  Sursa foto shutterstock 512243932 jpg
shutterstock 2264813703 jpg
Cornulete cu rahat  Sursa foto shutterstock 1725228796 jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
Mic dejun mai sanatos si gustos  Nutritionist si health coach Oana Valah  Sursa foto Bogdan Grigore jpeg
shutterstock 1830836342 jpg
shutterstock 526002256 jpg
Tocanita de pui cu legume  Sursa foto shutterstock 290756813 jpg
Baterie mentala descarcata Atentie la obiceiurile toxice  Sursa foto shutterstock 2314460303 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
clickpentrufemei ro (15) JPG