Tratează durerea de cap cu remedii naturale
Nu contează dacă suntem la muncă, la o şedinţă sau la un eveniment important! Durerea de cap poate să apară în orice moment, ea putând fi însoţită de durere de ochi, oboseală, senzaţie de greaţă etc., simptome care ne împiedică să ne concentrăm la ce trebuie să facem.
Există mai multe motive pentru care apare durerea de cap – schimbările de temperatură, stresul, afecţiunile – sunt cele mai comune cauze.
Durerea de cap este extrem de neplăcută, dar ea poate fi ameliorată, temporar, cu ajutorul pastilelor. Însă ce zici de remediile naturale? Ele sunt mult mai eficiente, iar rezultatele pe care le oferă sunt lungă durată. Iată câteva dintre ele:
Bea mai multe lichide
Deshidratarea poate fi cauza durerii de cap. Aşadar, este important ca organismul şi, implicit, creierul să fie hidrataţi. Bea un pahar cu apă pe oră. Vei observa cum durerea de cap va dispărea.
Foloseşte comprese calde sau reci
Durerea de cap poate fi cauzată de presiunea pusă pe nervii cerebrali. Prin aplicarea unei comprese calde răspândeşti presiunea iar fluxul sangvin va ajunge la celulele cerebrale, reducând durerea de cap. În mod similar, compresele reci pot fi folosite pentru eliberarea tensiunii musculare.
Bea ceai de mentă
Ceaiul de mentă are efect relaxant asupra vaselor de sânge de la nivelul creierului, ameliorând durerea de cap. Bea o ceaşcă de ceai de mentă când te doare capul.
Masează fruntea şi tâmpla cu ulei esenţial de cuişoare
Uleiul esenţial de cuişoare este un remediu excelent pentru combaterea durerii de cap – are proprietăţi antiseptice şi anestezice. Tot ce trebuie să faci este să masezi tâmplele şi fruntea cu 2-3 picături de ulei esenţial de cuişoare. Repetă tratamentul de trei ori pe zi.
Bea ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir are proprietăţi antiinflamatoare, având capacitatea de-a trata durerea de cap. Prepară ceaiul: pune într-o ceaşcă apă fierbinte şi câteva fire de ghimbir proaspăt ras, las-o acoperită două minute, apoi strecoară băutura. Ceaiul se bea cald.