Trucuri pentru alegerea fondului de ten potrivit pielii tale

Fondul de ten este elementul central al machiajului. Un fond de ten bun îți va pune în valoare frumusețea naturală, uniformizându-ți perfect pielea și ascunzând orice pete sau imperfecțiuni.

image

Este baza ideală pe care apoi să poți crea lookul dorit. Pentru a-ți găsi potrivirea perfectă, trebuie mai întâi să-ți înțelegi tipul și nuanța pielii și să alegi fondul de ten care le completează cel mai bine.

Identifică-ți tipul de ten

Pentru început, ca să găsești fondul de ten care ți se potrivește cel mai bine, va trebui să ții cont de aspectul natural al pielii tale și să determini cărui tip aparține. Tenul se încadrează de obicei în cinci categorii principale: normal, gras, uscat, mixt sau sensibil. Pentru a-ți forma o idee despre propriul tip de piele, începe prin a-ți curăța fața cu un produs delicat. După, lasă-ți pielea să respire și vezi dacă:

●     devine lucioasă - atunci ai tenul gras;

●     se simte întinsă - înseamnă că pielea ta este uscată;

●     are atât zone lucioase, cât și zone tensionate - înseamnă că ai ten mixt;

●     prezintă roșeață - pielea ta este sensibilă;

●     se simte confortabil - atunci ai piele normală.

Pentru tenul gras, caută fonduri de ten fără ulei, matifiante, care oferă un finisaj de lungă durată, fără strălucire. De exemplu, fondurile de ten pudră absorb excesul de sebum și mențin un finisaj mat. Un fond de ten pentru ten uscat, precum cel lichid sau sub formă de stick, este ideal pentru hidratare și un finisaj luminos. Pielea mixtă poate beneficia de un fond de ten echilibrat care nu este nici prea uscat, nici prea uleios. Iar, pentru a avea grijă corespunzător de un ten sensibil, alege produse hipoalergenice și fără parfum, care te ajută să minimizezi riscul de iritații.

Cunoaște-ți tonul pielii

Găsirea nuanței potrivite de fond de ten sau de concealer începe cu a cunoaște tonul pielii tale. Tonul se referă la culoarea naturală a tenului tău, care poate fi deschis, mediu sau închis. Dacă tonul pielii tale variază pe diferite zone ale feței, concentrează-te pe linia maxilarului.

Nuanța potrivită de fond de ten ar trebui să se potrivească și subtonului pielii tale. Subtonul se referă la nuanțele de sub suprafața pielii și poate fi cald, rece sau neutru. Uită-te bine la venele de pe încheietura mâinii tale în lumină naturală, ca modalitate ușoară de a-ți determina subtonul. Dacă venele tale par verzi, probabil că ai un subton cald; dacă sunt albastre/violet, ai un subton rece. Dacă apar albastre/verzui sau se potrivesc cu culoarea pielii tale, cel mai probabil ai subton neutru.

Modul în care pielea ta reacționează la razele UV poate fi, de asemenea, un indicator important al subtonului tău. Gândește-te când mergi la plajă vara. Dacă te arzi ușor, pielea ta are probabil subtonuri reci; cei care se bronzează fără să se ardă au adesea subtonuri calde.

Citește: Cu machiaj sau fără? 5 motive pentru a te machia în fiecare zi

De ce este important subtonul

Nuanța potrivită de fond de ten se va topi pe piele perfect, încât va fi greu să îți dai seama că este acolo. Acest tip de magie a machiajului este posibil numai atunci când subtonul pielii tale se potrivește cu subtonul nuanței fondului de ten. În cazul în care subtonurile nu se aliniază, fondul de ten va fi evident pe piele. De exemplu, un fond de ten cu subton rece poate da un aspect fantomatic sau cenușiu pielii unei persoane cu un subton cald, chiar dacă intensitatea nuanței este corectă.

Potrivirea nuanțelor

Cheia este să testezi mai întâi culoarea fondului de ten pe pielea curată. Acest lucru poate să difere dacă folosești frecvent autobronzant. În acest caz, ar trebui să realizezi potrivirea nuanței fondului de ten cu subtonul pielii tale după aplicarea autobronzantului, deoarece subtonul produsului poate fi diferit.

Compară nuanțe posibile pe linia maxilarului, zona în care fața ta se întâlnește în mod natural cu gâtul. Nuanța perfectă ar trebui să se muleze invizibil pe piele, fără a crea linii sau contraste. Fă întotdeauna acest test la lumina zilei, deoarece aceasta oferă cea mai fidelă imagine asupra culorii fondului de ten. Prin acest proces, vei obține o potrivire naturală, fără cusur, care îți pune în valoare tenul.

Alegerea fondului de ten ideal este un proces personalizat, care variază în funcție de tipul de piele, problemele și gusturile fiecărei persoane. Cunoscându-ți pielea și nevoile acesteia, vei putea alege un fond de ten care nu numai că are un aspect uimitor, dar oferă și confort.

Sursa foto: Freepik.com