Uleiul esenţial cu cele mai multe proprietăţi terapeutice

1 64828 original jpg jpeg

Folosit de secole ca tratament pentru multe probleme de sănătate, uleiul din lemn de santal este considerat a fi cel mai benefic dintre toate. Descoperă ce beneficii are asupra corpului şi cum poate fi folosit pentru a obţine efecte maxime.

-Reduce inflamaţiile de la nivelul sistemului circulator,al creierului şi ale organelor digestive,cauzate de diverse tipuri de infecţii.-Datorită proprietăţilor diuretice şi antimicrobiene,uleiul esenţial din lemn de santal tratează infecţiile urinare.-Elimină spasmele şi relaxează musculatura.-Poate fi folosit şi în caz de răceli,deoarece relaxează muşchii gâtului şi calmează iritaţiile cauzate de infecţiile bacteriene.-Combate durerile musculare şi oboseala,mai ales după un efort fizic intens.-Stimulează digestia şi elimină toxinele din corp.-Reduce senzaţia de flatulenţă şi previne formarea gazelor în intestine.-Combate efectele nocive pe care le pot avea asupra corpului antibioticele sau alimentele contaminate.-Calmează pielea iritată şi ajută la vindecarea mai rapidă a ţesuturilor,datorită proprietăţilor sale calmante şi de hidratare în profunzime a pielii.-Dacă este folosit ca remediu local,vindecă cicatricele,rănile,punctele inflamate de pe ten şi gingiile dureroase sau sângerânde.-Folosit sub formă de aromaterapie,uleiul din lemn de santal îmbunăteşte memoria şi capacitatea de concentrare,elimină stresul şi anxietatea şi oferă o stare de linişte. 

Cum se poate folosi uleiul esenţial din lemn de santal

Înainte de toate,asigură-te că ai la dispoziţie ulei din lemn de santal 100% natural,altfel nu îl poţi consuma.

În funcţie de problema de sănătate internă cu care te confrunţi,se administrează cantităţi diferite de ulei din lemn de santal.

Pentru răceli,sinuzite,afecţiuni respiratorii şi dureri de gât,sunt recomandate inhalaţiile,care se prepară astfel:într-un vas cu apă fierbinte se toarnă 4 picături de ulei esenţial din lemn de santal. Stai deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop. La fiecare 5-10 minute se mai adaugă câte 4 picături de ulei. Inhalaţia ar trebui să dureze în jur de 20 de minute.

În caz de stres,anxietate,teamă sau pentru îmbunătăţirea funcţiilor creierului,se recomandă aromaterapia cu ulei esenţial din lemn de santal. De asemenea,se poate opta şi pentru masaj,în special la nivelul tâmplelor.