VIDEO Aegyo sal, tendința virală de machiaj coreean de pe Tiktok. Mărește ochii incredibil de mult!

O nouă tendinţă pe Tiktok, numită aegyo sal, promite să ofere un aspect vizibil întinerit şi ochii mai mari, ca de păpuşă, motiv pentru care ar trebui să încerci acest truc de machiaj pe care coreencele l-au făcut viral.

image

Femeile din Coreea sunt admirate pentru frumusețea şi delicateţea lor. Prin intermediul rețelelor sociale, învață de mulţi rutina lor facială de înfrumuseţare, iar trucurile lor de îngrijire a pielii sau de machiaj devin virale. Aegyo sal este unul dintre cele care sunt testate acum de multe femei din lume pentru a da iluzia de ochi mai mari. Este o practică pe care coreencele o folosesc de ani de zile, a avut mare succes în trecut, după cum indică Mujer Hoy, și este reluată anul acesta prin intermediul Tiktok.

Aegyo sal este o tehnică de machiaj ale cărei scopuri sunt mărirea ochilor şi obţinerea unui aspect întinerit. Este un truc de machiaj rapid și eficient. Prin urmare, dacă ai ochi mici merită să testezi aegyo sal care a devenit viral pe Tiktok. Constă în evidențierea zonei inferioare a ochiului, astfel încât ochii să pară zâmbitori.

În cultura coreeană, protuberanţa care se formează chiar sub linia ochiului este un semn al tinereții, în timp ce în alte părţi ale lumii femeile îşi doresc să elimine cearcănele. Pentru aceste femei asiatice, aceea întinerește aspectul și este tipică pentru pielea tânără sau copilărească. De aceea această practică a devenit populară la început, atât de mult încât chiar și multe coreene sunt supuse unor operații sau proceduri estetice pentru a umple acea zonă.

Cum să aplici trucul de machiaj aegyo sal

Acest truc este destul de ușor de făcut. Va trebui să foloseşti un fard deschis la culoare și altul deschis, aproape identic cu nuanța pielii sau puțin mai deschis. Aplici de-a lungul părții de lângă linia inferioară a ochilor. Apoi, cu o pensulă fină, sub fardul deschis, trasezi o linie fină, într-un ton super nud maro sau gri, aproape canalul lacrimal până în colțul exterior al ochiului.

Vezi şi: Cum arată vedetele nemachiate. De cine îți place cel mai mult?

În multe cazuri, alegem să îmbunătățim acest aspect finit punând acelaşi fard mai închis într-o linie ultra-fină, care trece de-a lungul genelor inferioare. Mulți chiar aleg să amestece un pic de fard de obraz în roz deschis, aproape nud, deasupra, ca ultimă etapă, pentru a îmbunătăți efectul.

Cel mai bun mod de a trasa fiecare linie este să aplici produsul în timp ce zâmbeşti, deoarece acesta va sublinia zona plină de sub ochi. Deși ți se poate părea că folosirea unui ton de gri chiar în zona cearcănelor le poate evidenția sau te poate face să arăți obosită, va avea efectul contrar.

Te-ar mai putea interesa: 5 greşeli care afectează rezistenţa machiajului

Mărind ochii atât de mult datorită combinaţiei celor două tonuri aplicate strategic (iluminatorul şi conturul), chiar se va obţine un aspect fresh, tineresc. Practic, rezultatul este un aspect de chip de păpuţă sau de fetiță. Efectul va fi îmbunătățit după ce aplici şi rimelul.

FOTO: Shutterstock