5 greşeli care afectează rezistenţa machiajului

Dacă ţi se întâmplă des ca machiajul să se separe şi să aibă un aspect neuniform, este posibil să fi făcut una dintre greşelile care afectează rezistenţa machiajului. Anumite tehnici te pot ajuta să obții o bază impecabilă.

image

Uneori, chiar și după ce ai realizat ceea ce pare a fi o aplicare perfectă a machiajului, te poate surprinde că, după puţin timp, elementele produselor tale de machiaj se separă. Experţii în make-up ai Byrdie îţi spun care sunt cauzele neuniformizării machiajului.

Ai tenul gras sau mixt

Folosirea unor formule greșite de îngrijire a pielii pentru tipul tău de piele, mai ales dacă ai un ten gras sau mixt, poate duce la acumularea de uleiuri pe față, ceea ce face ca fondul de ten să se separe și să se schimbe. Puteți adăuga separarea machiajului pe lista de frustrări care pot apărea din cauza tenului gras sau mixt. Sfatul profesioniştilor este să alegi produse de îngrijire a pielii care combat excesul de sebum.

Uiţi să-ţi pregăteşti pielea

Pregătirea pielii este cel mai important pas în aplicarea bazei. Exfolierea face parte din această rutină necesară. O dată pe săptămână, imediat după ce ieşi de la duș, poţi masa uşor pielea cu un prosop moale pentru a îndepărta pielea moartă. Odată ce pielea este curată, poţi aplica primer. Machiajul se poate separa atunci când pielea nu este pregătită cu o cremă hidratantă și un primer, ambele potrivite tipului de ten.

Te-ar mai putea interesa: Semne că produsele tale de machiaj trebuie schimbate

Ai aplicat prea mult fond de ten sau un produs nepotrivit

Fondul de ten în exces este una dintre cauzele frecvente ale separării machiajului. Prea multe produse aplicate pe ten formează un machiaj gros care este posibil să se separe pe parcursul zilei.

Separarea se poate întâmpla şi dacă fondul de ten nu se potrivește cu tipul de piele. De exemplu, dacă ai pielea uscată și optezi pentru un fond de ten mat, acesta se va fixa pe locurile uscate şi se vor forma zone care se separă. Dacă ai tenul gras, este recomandat să alegi un fond de ten mat sau care absoarbe sebumul. Fondul de ten pe bază de ulei se poate deplasa pe măsură ce pielea ta produce sebum în exces de-a lungul zilei.

Vezi şi: Ce ți se poate întâmpla dacă porţi machiaj zilnic, indiferent de ten

Ai aplicat pudră înainte de creme

Aplică întotdeauna cremele înainte de pudră. Aplicarea incorectă a machiajului, cum ar fi întinderea formulelor pe bază de lichid peste pudre, poate duce la separare. De aceea, pudra trebuie să fie întotdeauna ultima și este necesar să te concentrezi pe zona T pentru a evita ca această zonă să arate uscată.

Omiţi etapa de fixare a machiajului

Fixarea machiajului este un pas crucial pentru obținerea unei baze rezistente.  Ia în considerare utilizarea unui spray de fixare pentru a preveni separarea. Acest pas este cu atât mai important dacă locuieşti într-o zonă cu climat cald și umed care poate afecta rezistenţa machiajului aplicat.

FOTO: Shutterstock



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg