VIDEO Viral pe TikTok. Trucul prin care scoţi rapid aşchiile

Un filmuleţ ajuns viral pe TikTok expune cea mai simplă modalitate de a scoate rapid o aşchie care se încăpăţânează să rămână în palmă sau talpă.

image

Dacă ţi s-a întâmplat să rămâi cu o aşchie după lucrul în grădină sau dacă i s-a întâmplat copilului tău la joacă, ştii cât de dificil este s-o îndepărtezi. Copilul este de obicei speriat și îngrijorat că va simţi durere în timp ce încerci să scoţi aşchia cu penseta sau cu un ac. Din fericire, poţi folosi un truc simplu prin care să scapi de aceste neplăceri.

O mămică a găsit un mod inedit de a scoate aşchiile

Chiar dacă pare inofensivă sau lipsită de importanţă, o aşchie pătrunsă în piele poate da mai mult decât disconfort. Dacă nu este îndepărtată rapid, poate crea o infecție, cu atât mai mult dacă pătrunde mai adânc în piele. O mamă a prezentat o modalitate simplă prin care ea elimină aşchiile din palmele sau tălpile copiilor ei.

Tanya are patru copii şi obişnuieşte să-şi expună micile lucrări de artă pe TikTok. A considerat interesant pentru urmăritorii ei să împărtășească şi o modalitate inteligentă de a îndepărta așchiile.

Citeşte şi: Truc de înfrumuseţare ajuns viral pe TikTok. Îţi poate şterge cearcănele rapid

A început prin a spune că este destul de simplu de aplicat metoda ei. Este nevoie doar de o seringă obişnuită sau una pentru medicamente. Pentru început, trebuie să tai partea îngustă din vârf, pentru a crea spaţiul necesar să cuprindă zona cu aşchia. Trebuie să faci un cerc mai mare. Apoi, pui seringa peste așchie. Pui puţină presiune pe mână în jurul așchiei, astfel încât să strângi pielea şi să tragi așchia din mână sau din altă zonă a corpului cu ajutorul pistonului. Aşchia îşi va ieşi în cele din urmă. Tragerea de pistonul seringii face ca așchia să iasă în sus și să intre în seringă.

O metodă mai puţin dureroasă

Dacă, de obicei, folosirea unui obiect ascuțit îți poate răni pielea pentru că trebuie să-l tot împingi, metoda Taynei nu este deloc dureroasă. Unii dintre cei aproape 4.200 de utilizatori care au comentat postarea ei au spus că este prea frumos să fie adevărat.

Vezi şi: Dacă observi aşa ceva pe piele, este cazul să mergi la medic! Semnele neobişnuite date de Parkinson

Unul nu a crezut-o și a scris că Tanya și-ar fi tăiat videoclipul pentru a-l face să pară că funcționează. Aşa că ea a mai făcut unul pentru a arăta cum poți folosi trucul singur.

A spus că, în timp ce tundea gazonul, i-a intrat o aşchie în deget.  A hotărât să reînregistreze un videoclip în care aplică tehnica ştiută. Chiar și cu o singură mână, s-a descurcat de minune şi seringa s-a dovedit utilă.

De data aceasta, a convins pe mai mulţi de eficienţa metodei ei: „Stai, stai, fără ace? Mama mea făcea «operație» cu un ac de cusut”, a fost mesajul venit după a doua postare.

FOTO: Shutterstock