Locuri din lume unde turiștii nu au voie să ajungă, oricât de mult și-ar dori

În această lume, există câteva teritorii protejate, unde accesul turiștilor este strict interzis. Unele dintre ele sunt atât de periculoase, încât viața oamenilor ar putea fi pusă în pericol. 

image

Odată cu dezvoltarea turismului, se presupune că turiștii ar avea voie să călătorească în orice loc de pe Pământ. Totuși, există locuri unde oamenii nu au voie să ajungă, oricât de mult și-ar dori sau oricât de mulți bani ar avea. Descoperă o parte dintre ele în rândurile ce urmează! 

Vezi și: Cine a creat și ce s-a întâmplat pe „Insula canibalilor”, ascunsă multă vreme de ruși? 

Insula Queimada, din Brazilia

Situată la 35 de km de țărmurile statului brazilian São Paulo, Insula Queimada este cunoscută pentru miile de târâtoare ce se află în acest loc. Oamenii de știință au constatat că pe Insula Queimada trăiesc peste 4.000 de șerpi veninoși, care se hrănesc cu alți șerpi, broaște sau păsări. Veninul acestor șerpi poate fi fatal pentru oameni, iar oricât de frumoasă ar fi această insulă, accesul persoanelor este strict interzis. 

Insula Santinelei de Nord 

Oceanul Indian găzduiește una dintre cele mai periculoase insule din lume - insula „North Sentinel”, un mic teritoriu care aparține insulelor Andaman. De ce spunem că este periculoasă? Pentru că aici locuiește un trib insular izolat, care nu acceptă vizite din partea străinilor. Oricine se apropie de această insulă poate fi atacat cu arcuri și săgeți și chiar omorât de către locuitori. 

Citește și: Povestea înfiorătoare a celui mai bântuit loc din Italia 

Peștera Lascaux, din Franța 

Adâncă de 15 metri, peștera Lascaux, din Franța este cunoscută pentru picturile rupestre de o frumusețe rară. Cele mai vechi picturi au fost realizate în urmă cu 17.000 de ani și sunt considerate a fi adevărate capodopere. Picturile sunt atât de frumoase, (vezi în galeria foto!) încât accesul vizitatorilor este strict interzis și asta pentru ca peștera să fie protejată. 

Fortul Bhangarh, din India 

Situate în statul Rajasthan, din nordul Indiei, se crede că ruinele Fortului Bhangarh ar fi bântuite. Turiștii nu sunt acceptați în acest loc din cauza fenomenelor paranormale, dar și pentru că aici trăiesc mai mulți tigrii și alte animale periculoase ce îi pot ataca.

Sursă foto: Shutterstock