Marijuana medicinală: în ce boli poate fi folosită cu succes

1 shutterstock 1933615763 jpg jpeg

Mexicul este cel mai recent caz al unei ţări care a dezincriminat consumul recreativ de canabis de către adulţi, considerând că interdicţia actuală este neconstituţională. În multe alte ţări din lume consumul de marijuana - în scop recreativ sau medicinal, este legal. Însă ce boli poate trata?

Evaluarea bolilor în care administrarea de marijuana ar avea efecte nu este un lucru uşor de făcut. Studiile observaţionale, în care utilizatorii îşi raportează experienţele, sau studiile pe animale pot suna promiţător. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că există unele afecţiuni şi boli pentru care canabisul este în mod clar un tratament util. Pentru altele nu.

Marijuana medicală foloseşte planta de marijuana sau substanţele chimice din ea pentru a trata boli sau afecţiuni. Este practic acelaşi produs ca şi marijuana consumată în scopuri recreative, numai că aceasta este luată în scopuri medicale.

Planta de marijuana conţine mai mult de 100 de substanţe chimice diferite numite canabinoizi. Fiecare are un efect diferit asupra corpului. Delta-9-tetrahidrocanabinolul (THC) şi canabidiolul (CBD) sunt principalele substanţe chimice utilizate în medicină. THC produce, de asemenea, sentimentul de exuberanţă al oamenilor atunci când fumează marijuana sau mănâncă alimente care o conţin.

Ce boli poate trata?

Cercetătorii au ajuns la concluzia că marijuana medicinală poate ajuta la tratarea mai multor afecţiuni, inclusiv: Alzheimer, lipsa poftei de mâncare, cancer, boala Crohn, boli care afectează sistemul imunitar precum HIV / SIDA sau scleroza multiplă, epilepsie, glaucom, schizofrenie, greaţă, vărsături, spasme musculare.

Cele mai puternice efecte terapeutice ale canabisului se referă la capacitatea sa de a reduce durerea cronică, greaţa şi vărsăturile datorate chimioterapiei.

Cum acţionează?

Canabinoizii - substanţele chimice active din marijuana medicală - sunt similare cu substanţele chimice pe care le produce corpul, care sunt implicate în apetit, memorie, mişcare şi durere. Cercetările sugerează că aceşti canabinoizi pot reduce anxietatea, pot reduce inflamaţia şi ameliora durerea, pot controla greaţa şi vărsăturile cauzate de chimioterapie, pot ucide celulele canceroase şi pot încetini creşterea tumorii, pot stimulai apetitul şi îmbunătăţi creşterea în greutate.

FOTO Shutterstock