Marijuana medicinală: în ce boli poate fi folosită cu succes

1 shutterstock 1933615763 jpg jpeg

Mexicul este cel mai recent caz al unei ţări care a dezincriminat consumul recreativ de canabis de către adulţi, considerând că interdicţia actuală este neconstituţională. În multe alte ţări din lume consumul de marijuana - în scop recreativ sau medicinal, este legal. Însă ce boli poate trata?

Evaluarea bolilor în care administrarea de marijuana ar avea efecte nu este un lucru uşor de făcut. Studiile observaţionale, în care utilizatorii îşi raportează experienţele, sau studiile pe animale pot suna promiţător. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că există unele afecţiuni şi boli pentru care canabisul este în mod clar un tratament util. Pentru altele nu.

Marijuana medicală foloseşte planta de marijuana sau substanţele chimice din ea pentru a trata boli sau afecţiuni. Este practic acelaşi produs ca şi marijuana consumată în scopuri recreative, numai că aceasta este luată în scopuri medicale.

Planta de marijuana conţine mai mult de 100 de substanţe chimice diferite numite canabinoizi. Fiecare are un efect diferit asupra corpului. Delta-9-tetrahidrocanabinolul (THC) şi canabidiolul (CBD) sunt principalele substanţe chimice utilizate în medicină. THC produce, de asemenea, sentimentul de exuberanţă al oamenilor atunci când fumează marijuana sau mănâncă alimente care o conţin.

Ce boli poate trata?

Cercetătorii au ajuns la concluzia că marijuana medicinală poate ajuta la tratarea mai multor afecţiuni, inclusiv: Alzheimer, lipsa poftei de mâncare, cancer, boala Crohn, boli care afectează sistemul imunitar precum HIV / SIDA sau scleroza multiplă, epilepsie, glaucom, schizofrenie, greaţă, vărsături, spasme musculare.

Cele mai puternice efecte terapeutice ale canabisului se referă la capacitatea sa de a reduce durerea cronică, greaţa şi vărsăturile datorate chimioterapiei.

Cum acţionează?

Canabinoizii - substanţele chimice active din marijuana medicală - sunt similare cu substanţele chimice pe care le produce corpul, care sunt implicate în apetit, memorie, mişcare şi durere. Cercetările sugerează că aceşti canabinoizi pot reduce anxietatea, pot reduce inflamaţia şi ameliora durerea, pot controla greaţa şi vărsăturile cauzate de chimioterapie, pot ucide celulele canceroase şi pot încetini creşterea tumorii, pot stimulai apetitul şi îmbunătăţi creşterea în greutate.

FOTO ShutterstockRecente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg