3 mituri despre arsurile solare

1 82609 original jpg jpeg

Nu numai că pot fi dureroase, arsurile solare pot cauza şi probleme de sănătate. Lipsa unei protecţii adecvate împotriva razelor UV sau nerespectarea unor reguli simple privind expunerea la soare, pot avea consecinţe grave asupra pielii tale. Există diverse mituri pe care oamenii le consideră eficiente în evitarea arsurilor solare dar în realitate judecăm greşit puterea soarelui.

1. Nu-ţi poţi arde pielea la umbră

O greşeală pe care majoritatea oamenilor o fac, este aceea de a crede ca nu vor avea arsuri solare daca vor alege să stea sub o umbrelă sau sub un copac. Este important să înţelegi că nu doar razele directe ale soarelui îţi pot afecta pielea ci şi razele UV. Chiar dacă nu le poţi simţi sau vedea, radiaţiile UV se pot reflecta pe suprafeţe precum nisipul, apa sau chiar zăpada, ceea ce înseamnă că poţi suferi arsuri solare şi la umbră.

2. Nu trebuie să aplici frecvent o cremă cu protecţie solară înaltă

Nicio cremă de soare nu este 100% eficientă, nici cele care pretind că vă oferă protecţie pe tot parcursul zilei. Prin folosirea frecventă a cremei cu protecţie solară şi evitarea expunerii la soare în cele mai călduroase momente ale zilei, poţi evita arsurile nedorite.

3. Arsurile solare nu sunt periculoase

Dacă ai arsuri solare nu înseamnă ca vei dezvolta cu siguranţă cancer de piele. Un studiu bazat pe 100.000 de persoane, arată însă că acest risc exista în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. De aceea este bine sa iei măsuri suplimentare pentru a-ţi proteja pielea, în special dacă ai suferit arsuri solare în trecut.