4 probleme ale ochilor. Ce boli pot ascunde

1 72422 original jpg jpeg

Cele mai multe persoane din jurul tău se confruntă cu anumite probleme ale ochilor, de la roşeaţă, mâncărime, până la dureri de pleoapă şi lăcrimare. Totuşi, deşi par inofensive, în spatele acestor simptome se pot ascunde probleme mai serioase.

Senzaţia de mâncărime la ambii ochi

Probabil este vorba de o reacţie alergică la polen,păr de animale. Înainte de a te speria,verifică dacă prin jur nu este o pisică blănoasă,dacă nu stai în praf sau dacă nu sunt schimbări semnificative de temperatură. Dacă suspectezi că oricare dintre acestea ar putea fi cauza,ia un antihistaminic oral pentru a opri reacţia sistemului imunitar. Picăturile prescrise de doctor,pot calma inflamaţia şi reduce considerabil mâncărimea. Sari peste picăturile anti-roşeaţă,în acest caz. Iar dacă alergiile sunt o pacoste sezonieră pentru tine sau creează un disconfortmajor,vezi un alergolog pentru tratament suplimentar.

Lăcrimarea excesivă

În cazul în care lăcrimezi în exces,te trezeşti cu ochii lipiţi dimineaţa şi ai mâncărimi de pleoape,ai putea avea conjunctivită. Doctorul poate recolta de la ochiul bolnav,pentru a face analize să vadă dacă este o problemă virală sau bacteriană. Dacă este virală,este extrem de contagioasă. Picăturile de lacrimi artificiale şi compresele cu apă rece ajută la ameliorarea iritaţiei. Un caz uşor de conjunctivită se poate trata cu antibiotic prescris de medic,sau poţi lăsa să treacă de la sine.

Nodul dureros în colţul ochiului

Dacă ai un nodul durerosîn colţul ochiului sau sub pleoapă,se poate să ai un folicul al unei gene infectat. Foloseşte un prosop cald pentru a dilata foliculii şi a încuraja drenajul. În cazul în care nu se ameliorează,consultă medicul oftalmolog,care poate prescrie un unguent cu antibiotic. În cazul în care urciorul continuă să se umfle,nu îl sparge acasă. Apelează la sfatul unui doctor.

Ochi uscaţi,permanent

Dacă simţi că ai nisip în ochi,ai putea avea ochi uscaţi,o afecţiune în care ochii nu sunt suficient de umezi,pentru că ochiul nu produce suficiente lacrimi sau lacrimile tale nu sunt destul de apoase ori se evaporă rapid,ceea ce se poate întâmpla atunci când glandele lacrimale sunt inflamate. Uitatul la TV fără a clipi în mod regulat (o dată la 4-6 secunde) poate fi una dintre cauze. De altfel,acest simptom poate fi un efect secundar al unor medicamente sau rezultatul fluctuaţiilor hormonale ori utilizarea pe termen lung a lentilelor de contact. Poţi încerca,de asemenea,să adaugi mai mulţi acizi graşi omega-3 în dieta ta.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg