4 probleme ale ochilor. Ce boli pot ascunde

1 72422 original jpg jpeg

Cele mai multe persoane din jurul tău se confruntă cu anumite probleme ale ochilor, de la roşeaţă, mâncărime, până la dureri de pleoapă şi lăcrimare. Totuşi, deşi par inofensive, în spatele acestor simptome se pot ascunde probleme mai serioase.

Senzaţia de mâncărime la ambii ochi

Probabil este vorba de o reacţie alergică la polen,păr de animale. Înainte de a te speria,verifică dacă prin jur nu este o pisică blănoasă,dacă nu stai în praf sau dacă nu sunt schimbări semnificative de temperatură. Dacă suspectezi că oricare dintre acestea ar putea fi cauza,ia un antihistaminic oral pentru a opri reacţia sistemului imunitar. Picăturile prescrise de doctor,pot calma inflamaţia şi reduce considerabil mâncărimea. Sari peste picăturile anti-roşeaţă,în acest caz. Iar dacă alergiile sunt o pacoste sezonieră pentru tine sau creează un disconfortmajor,vezi un alergolog pentru tratament suplimentar.

Lăcrimarea excesivă

În cazul în care lăcrimezi în exces,te trezeşti cu ochii lipiţi dimineaţa şi ai mâncărimi de pleoape,ai putea avea conjunctivită. Doctorul poate recolta de la ochiul bolnav,pentru a face analize să vadă dacă este o problemă virală sau bacteriană. Dacă este virală,este extrem de contagioasă. Picăturile de lacrimi artificiale şi compresele cu apă rece ajută la ameliorarea iritaţiei. Un caz uşor de conjunctivită se poate trata cu antibiotic prescris de medic,sau poţi lăsa să treacă de la sine.

Nodul dureros în colţul ochiului

Dacă ai un nodul durerosîn colţul ochiului sau sub pleoapă,se poate să ai un folicul al unei gene infectat. Foloseşte un prosop cald pentru a dilata foliculii şi a încuraja drenajul. În cazul în care nu se ameliorează,consultă medicul oftalmolog,care poate prescrie un unguent cu antibiotic. În cazul în care urciorul continuă să se umfle,nu îl sparge acasă. Apelează la sfatul unui doctor.

Ochi uscaţi,permanent

Dacă simţi că ai nisip în ochi,ai putea avea ochi uscaţi,o afecţiune în care ochii nu sunt suficient de umezi,pentru că ochiul nu produce suficiente lacrimi sau lacrimile tale nu sunt destul de apoase ori se evaporă rapid,ceea ce se poate întâmpla atunci când glandele lacrimale sunt inflamate. Uitatul la TV fără a clipi în mod regulat (o dată la 4-6 secunde) poate fi una dintre cauze. De altfel,acest simptom poate fi un efect secundar al unor medicamente sau rezultatul fluctuaţiilor hormonale ori utilizarea pe termen lung a lentilelor de contact. Poţi încerca,de asemenea,să adaugi mai mulţi acizi graşi omega-3 în dieta ta.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg