5 cauze ale infertilităţii
Probabil că te-ai întrebat de multe ori de ce nu rămâi gravidă, deşi îţi doreşti foarte mult. Una dintre cauzele testului de sarcină negativ poate fi calcularea greşită a zilei de ovulaţie. Există însă şi probleme mai serioase care te pot împiedica să ai un copil, dar ele pot fi rezolvate.
Sindromul ovarelor polichistice (SOP)
Acest sindrom este cea mai frecventă problemă hormanală întâlnită în rândul femeilor care se află la vârsta reproductivă. SOPeste principalul factor care afectează ovulaţia şi care împiedică conceperea embrionului. Medicina încă nu a descoperit un tratament pentru combaterea SOP,dar o dietă sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate pot restabili echilibrul hormonal. De asemenea,la recomandarea medicului,se pot lua medicamente pentru stimularea ovulaţiei.
Endometrioza
Această afecţiune se manifestă prin creşterea ţesutului endometrial în afara uterului,ceea ce duce la apariţia infertilităţii. Semnele acestei boli sunt durerile şi sângerările abundente în timpul menstruaţiei. Pentru vindecare,se recomandă atât tratamentul medicamentos,cât şi intervenţia chirurgicală.
Vârsta
Astăzi,multe femeie preocupate de carieră îşi doresc un copil abia pe la 30-40 de ani,vârstă la care conceperea poate fi destul de dificilă. Prin urmare,dacă faci parte din categoria femeilor trecute de 30 de ani,care nu rămâne însărcinată,atunci trebuie să-ţi faci câteva teste care vor determina sănătatea ovarelor şi şansele de reproducere.
Probleme medicale care nu au fost diagnosticate
Ştiai că diabetul sau bolile tiroidiene pot duce la infertilitate? Dacă testul de sarcină continuă să fie negativ,e timpul să faci o serie de analize. De asemenea,şi stilul de viaţă are un rol important în conceperea copilului. De exemplul,fumatul şi obezitatea te pot împiedica să fii mamă.
Insuficienţa numărului de spermatozoizi
Dacă ţi-ai făcut toate testele posibile,iar bebeluşul întârzie să apară,e timpul să-ţi trimiţi şi partenerul la un control medical. De multe ori,şansele mici de a rămâne însărcinată pot fi cauzate şi de numărul mic de spermatozoizi. Există tratamente specifice,printre care şi fertilizarea în vitro.
Citeşte şi: