5 cauze medicale care te fac să te simţi iritată tot timpul

1 81184 original jpg jpeg

Te răsteşti la oamenii din jurul tău fără un motiv anume? Eşti iritată mereu şi nu îţi convine nimic? Dacă da, atunci trebuie să realizezi că acest comportament nu este unul normal. Chiar dacă este o realitate faptul că fiecare fiinţă umană, indiferent de vârstă sau sex, devine iritată/deranjată/supărată uneori, de obicei din cauza unor factori externi valabili, fiind mereu în această stare, poate indica o problemă.

Este important să ţii sub control astfel de stări şi dacă nu o poţi face, este recomandat să afli care sunt cauzele din spatele acestei probleme, astfel încât să poţi căuta ajutorul. Iată care sunt câteva dintre posibilele cauze pentru care eşti mereu iritată:

Durerea cronică

În mod normal, nu asociem durerea fizică cu starea de iritare. Studiile recente au constatat că, dacă suferi de dureri cronice în orice parte a corpului, ajungi să te simţi constant iritată şi deranjată deoarece, în primul rând, resimţi durerea şi, în al doilea rând, durerea poate cauza stresul care eliberează hormoni de stres, care, la rândul său, te fac să te simţi astfel.

Depresia uşoară

După cum probabil ştii, există diferite tipuri de depresie, iar depresia uşoară este una dintre ele. Mulţi dintre noi pot simţi că depresia provoacă un sentiment de tristeţe extremă şi lipsă de speranţă, totuşi, majoritatea persoanelor care suferă de depresie uşoară poate fi, de asemenea, constant iritaţi, fără niciun motiv, deoarece substanţele chimice din creier sunt dezechilibrate. Această problemă necesită tratament.

Anxietatea

La fel ca persoanele cu depresie, chiar şi persoanele care suferă de tulburări de anxietate se găsesc extrem de deranjate sau iritate mereu, din cauza unor probleme minore sau fără motiv. Acest lucru se întâmplă tot din cauza dezechilibrului de substanţe chimice din creier, provocând astfel un sentiment de supărare, împreună cu anxietatea.

Problemele cardiovasculare

Persoanele care suferă de probleme cu inima formează un număr tot mai mare în ultima perioadă, mai ales la cele care au peste 40 de ani. Din nou, nu mulţi dintre noi ar asocia iritabilitatea constantă cu bolile de inimă, cu toate acestea, studiile recente au arătat că, deoarece majoritatea bolilor de inima împiedică sângele oxigenat să ajungă la creier, lucru care poate provoca iritabilitate şi furie.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o afecţiune în care glandele tiroide încep să supraproducă hormonii tiroidieni, mai mult decât ceea ce necesită organismul, provocând o serie de simptome negative, inclusiv fluctuaţiile hormonale. Aceste fluctuaţii hormonale pot duce la iritabilitate şi agresiune, fără un motiv valid.