7 complicaţii ale hipertensiunii arteriale

1 74530 original jpg jpeg

Numită şi „moartea silenţioasă”, hipertensiunea arterială este o afecţiune gravă care poate afecta stilul de viaţă în mai multe moduri.

Atacul de cord

Este una dintre cele mai grave afecţiuni asociate hipertensiunii,deoarece este afectatfluxul sangvin şi arterele se îngustează.

Atacul cerebral

Tensiunea arterială afectează în mod direct fluxul sangvin,care trebuie să ajungă la acest organ vital,inima. Din acest motiv,la persoanele care se confruntă cu hipertensiune  arterială riscul de a suferi atac cerebral este mai mare.

Citeşte şi:Nu ignora aceste semne. Indică cancer de piele!

Insuficienţa cardiacă

Numită şi insuficienţă cardiacă congestivă,insuficienţa cardiacă apare atunci când inima este suprasolicitată-sângele nu mai poate fi pompat către inimă şi la celelalte organe din corp. Este afectat în mod direct muşchiul cardiac.

Principalele simptome ale insuficienţei cardiace sunt:

-Respiraţie îngreunată;-Inflamaţie la nivelul extremităţilor;-Distensie abdominală;-Tulburări de somn;-Incontinenţă urinară;-Oboseală sau senzaţie de slăbiciune.

Diabetul

Atunci când zahărul din sângenu este ţinut sub control,poate fi afectat fluxul sangvin şi,implicit,sănătatea inimii. Uneori,diabetul se poate agrava la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Acest lucru se întâmplă deoarece tensiunea arterială mare afectează metabolismul,pancreasul şi rinichii.

 Ateroscleroza  

Este boala care apare atunci când există o constantă tensiune arterială crescută. În timp,ateroscleroza duce la ridigizarea arterelor,provocând formarea de cheaguri de sânge.

   

Boli de rinichi

Hipertensiunea arterială afectează în mod direct funcţiile rinichiilor. Şi,cu trecerea timpului,este afectat întregul sistem renal. În plus,este redusă oxigenarea şi absorbţia substanţelor nutritive de către aceste organe.

Citeşte şi:Topul medicamentelor care pot afecta rinichii

  Boli de ochi    

Chiar dacă nu există o legătură directă între ochi şi inimă,restricţionarea fluxului de sânge în orice parte a corpului poate provoca leziuni ale vaselor de sânge la nivelul retinei. Pacienţii diagnosticaţi cu hipertensiune arterială dezvoltă în timp boli de ochi.

Credit foto:www.steptohealth.com