8 alimente ce ajută la combaterea stresului!

1 73882 original jpg jpeg

Suntem conştiente de faptul că stresul este un duşman major al sănătăţii noastre, dar mulţi dintre noi îl acceptă ca pe un lucru normal şi nu încearcă să-i reducă efectele nocive. Expunerea zilnică la stres contribuie la apariţia consecinţelor negative asupra sănătăţii.

Există diferite moduri de a reduce tensiunea şi cel mai important este alegerea unei alimentaţii sănătoase. Iată o listă de alimente care,consumându-le regulat,vor reduce stresul şi efectele sale dăunătoare.

Ţelina

Această legumă are o gamă largă de efecte calmante. Studiile au arătat că persoanele care consumă patru rădăcini de ţelină pe zi şi-au scăzut tensiunea arterială,care este unul dintre principalele simptome ale stresului.

Usturoiul

Usturoiul este folosit de mii de ani datorită proprietăţilor sale antibacteriene puternice,antivirus şi antidepresive. Astfel,consumul regulat de usturoi vă va ajuta să reduceţi inflamaţiile,menţine în echilibru nivelul de zahăr din sânge şi ajută la detoxifierea organismului. Toate aceste probleme apar datorită stresului.

Fructele de pădure (zmeura,afinele,murele)

Bogate în antioxidanţi care ajută la circulaţia sângelui şi previn îmbătrânirea prematură a pielii,de multe ori cauzată de stresul cronic,fructele de pădure conţin cea mai mare cantitate de acid elagic-o substanţă care ajută la eliminarea toxinelor din organism,reglând în acelaşi timp şi nivelul colesterolui.

Legumele cu frunze

Consumă cât de des poţi broccoli,conopidă,varză,varză creaţă şi salată. Aceste legume conţin compuşi de sulf care stimulează enzimele importante pentru stoparea şi prevenirea răspândirii celulelor canceroase.

Peştele gras

Toate tipurile de peşte gras,cum ar fi macroul,somonul,păstrăvul şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3,magneziu şi zinc. Toate aceste substanţe au efecte benefice asupra funcţiei cerebrale,asupra sănătăţii inimii şi reduc consecinţele stresului asupra organismului.

Muşeţelul

Este cunoscut faptul că ceaiul de muşeţel ajută în problemele de insomnie,nervozitate şi de stomac. Muşeţelul are efect calmant,anticolic şi previne infecţiile.

Ciocolata

Studiile au arătat că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi poate ajuta o persoană să facă faţă stresului,prin eliberarea în creier a hormonului fericirii,cunoscut sub numele de endorfină.

Nucile

Sunt bogate în vitamina B,zinc,magneziu şi acizi graşi omega 3-substanţe nutritive de care organismul are nevoie atunci când suntem agitaţi. Fiind o sursă de grăsimi sănătoase,fructe cu coajă lemnoasă reduc apetitul,menţin echilibrul nivelului de zahăr din sânge,reduce dorinţa de dulciuri şi ajută metabolismul.



Recente

femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg