Aceasta este principala cauză a deceselor din România

1 75839 original jpg jpeg

Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi Fundaţia ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare (FOBAC) au lansat campania ,,Câte vieţi are inima ta?” cu scopul de a atrage atenţia asupra impactului bolilor cardiovasculare şi mai ales asupra riscului cardiovascular mărit la care sunt expuşi pacienţii care au suferit un prim infarct.

Conform raportului European Heart Network, publicat în anul 2017, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Astfel, din cele peste aproximativ 250.000 de decese înregistrate în rândul românilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare şi un estimat de 50.000 au fost ca urmare a afecţiunilor oncologice. Mai mult, datele Societăţii Române de Cardiologie susţin că la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din 10 nu supravieţuieşte.„Campania doreşte să tragă un semnal de alarmă pentru ca oamenii să ştie că trebuie să meargă periodic la medic, nu doar atunci când nu se simt bine”, a declarat Presedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, doamna dr. Rodica Tănăsescu.De asemenea, Gabriela Sârcă, medic cardiolog în cadrul Fundaţiei ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare (FOBAC), a explicat cât de importantă este perioada de recuparere a pacientului care a suferit un infarct: ,,Pacienţii care au avut norocul să supravieţuiască trebuie să înţeleagă că recuperarea post-infarct este esenţială şi să ştie că riscul de a dezvolta un al doilea infarct este mult mai mare. Ei trebuie să ducă un stil de viaţă sănătos, să facă mişcare, să meargă regulat la controale medicale şi să ţină cont de tratamentul şi indicaţiile recomandate de medic. Doar aşa poate preveni un al doilea infarct care, în cele mai multe cazuri, se dovedeşte a fi fatal...”În multe dintre ţările Europei, decesele şi îmbolnăvirile înregistrate din cauze cardiovasculare sunt în scădere. În România, însă, deşi există o oarecare stabilizare, suntem departe de o scădere a frecvenţei şi gravităţii acestor categorii de afecţiuni. Sistemul de sănătate din România are o acută nevoie de echilibru între palierele de îngrijire a oamenilor şi de o adevărată strategie pe termen mediu şi lung. De asemenea, sunt necesare programe de educaţie, de creştere a aderenţei la tratament, de depistare precoce a bolilor, de colaborarea între specialităţi, de un mecanism integrat de monitorizare a pacienţilor cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Pentru mai multe informaţii cu privire la factorii de risc ai dezvoltării de boli cardiovasculare, dar şi pentru întrebări cu privire la infarctul miocardic acut, puteţi accesa site-ul campaniei , www.inimisanatoase.ro.



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg