Acestea sunt principalele cauze care declanşează bolile gastrointestinale!

1 70588 original jpg jpeg

Cel mai recent sondaj românesc, dedicat bolilor gastrointestinale, arată că dieta dezechilibrată, stresul, dar şi antibioticele luate în exces sunt considerate ca fiind principalele cauze de apariţie a acestor boli.

Sondajul arată că peste 90% din respondenţi consideră că principalul factor care poate afecta sănătatea aparatului digestiv este o dietă dezechilibrată,aceasta fiind urmată de nivelul de stres (peste 80% din intervievaţi),dar şi de medicamente precum antibioticele administrate în exces,fumatul,consumul excesiv de alcool sau factorii genetici.

Dintre simptomele asociate de intervievaţi cu problemele gastrointestinale se numără durerile şi crampele abdominale (8 din 10 români),scaunele cu sânge (7 din 10 români),diareea (6 din 10 români),anemia şi starea de oboseală (de către 5 din 10 români),nevoia urgentă de a merge la toaletă (de către 3 din 10 români) sau febra (de către 3 din 10 români).

Aproximativ 83% dintre respondenţi consideră că o afecţiune precum Boala Crohn sau colita ulcerativă le-ar afecta mult şi foarte mult viaţa profesională şi personală şi aproape jumătate dintre ei s-ar simţi stânjeniţi să discute cu colegii sau prietenii despre simptomele acestor boli.

"Schimbarea stilului de viaţă, dar în primul rând a stilului alimentar în România, pot avea efecte extrem de dăunătoare în timp. Afecţiunile tubului digestiv încep să devină din ce în ce mai frecvente şi în special pentru populaţia tânără este important să fie avertizată de simptomele precoce pentru a se duce la medic la momentul oportun",a declarat prof. univ. dr. Mircea Diculescu,potrivit Mediafax.

Bolile inflamatorii intestinale,din care fac parte boala Crohn şi rectocolita ulcero-hemoragică (colita ulcerativă),sunt afecţiuni inflamatorii cronice ale tubului digestiv. În România sunt aproximativ 10.000 de pacienţi diagnosticaţi cu boală Crohn sau colită ulcerativă,dintre care peste 1.500 sunt înregistraţi în Registrele Naţionale. La nivel european,aproximativ trei milioane de persoane suferă de boli inflamatorii intestinale.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la persoane tinere,cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani,dar pot apărea la orice vârstă. Statisticile europene arată că 10% dintre pacienţii cu boli inflamatorii intestinale sunt şomeri,iar cei care muncesc au,în general,între trei şi şase săptămâni concediu medical pe an.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 3.000 respondenţi,cu vârstă de peste 18 ani,din mediul urban,şi este reprezentativ pentru utilizatorii de internet din România.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg