Alergia, o problemă pentru tine?

1 72466 original jpg jpeg

20% din populaţia lumii suferă de rinită alergică, iar aproximativ 6 % au o alergie alimentară. Acestea pot fi severe şi pot pune în pericol viaţa, astfel încât diagnosticul pus de specialişti este necesar.

Ce sunt alergiile?

Alergiaeste răspunsul sistemului imunitar la substanţe care sunt inofensive în mod normal,cum sunt polenurile,alimentele sau acarienii din praf. Simptomele alergice pot varia de la cele uşoare până la şoc anafilactic,când viaţa este în pericol. Simptomele comune ale alergiilor sunt:strănutul,mâncărimile ochilor şi secreţiile nazale,respiraţia şuierătoare,senzaţie de apăsare în piept,tusea,buze,ochi şi faţă umflate. Este posibil să te confrunţi şi cu dureri de stomac sau cu senzaţia de vomă.

Ce este anafilaxia?

Anafilaxia este o reacţie alergică extremă şi severă,care afectează întregul corp. Aceasta se declanşează de obicei la câteva minute de la expunere. Vinovaţii comuni sunt:fructele cu coajă lemnoasă,arahidele,susanul,ouăle şi fructele de mare,în timp ce anumite medicamente,cum sunt penicilina ori înţepătura de albine sunt periculoase pentru unii.

Care este diferenţa dintre o alergie la alimente şi intoleranţă

„Intoleranţele sunt diferite alergii alimentare-acestea nu sunt cauzate de sistemul imunitar şi nu pun viaţa în pericol“,spune medicul Amena Warner. Intoleranţele afectează de obicei adulţii,rareori sugarii,care sunt mai puţin susceptibili să aibă alergii. Cele mai frecvente simptome sunt gastro-intestinale:balonare,gaze sau scaune moi. Mai pot apărea şi erupţii cutanate,dureri articulare şi de cap.

„Puteam să beau lapte înainte,dar acum nu mai pot. De ce?“

Mulţi oameni au intoleranţă parţială la lactoză. Asta înseamnă că pot consuma o anumită cantitate de produse lactate,dar că pot avea dureri de stomac şi balonare dacă exagerează cu anumite cantităţi. Lactoza se găseşte în produsele lactate şi se adaugă şi în alimente,cum sunt pâinea şi prăjiturile.

„Copilul meu plânge fără încetare. Ar putea fi alergic la laptele de vacă?“

„Alergia la proteinele din lapte de vacă apare la 5% din sugarii şi copiii mici,şi de obicei dispare în jurul vârstei de 5 ani“,spune dieteticianul Tanya Haffner. Intoleranţa la lactoză la copii este de obicei tranzitorie,ca urmare a unei tulburări,cum este boala celiacă.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg