Aşa poţi preveni infecţiile urinare
E imposibil să nu fi suferit vreodată de cistită. Dacă şi tu simţi nevoia să mergi des la toaletă, să ştii că în multe cazuri nu este vorba despre o răceala la ovare, ci de o inflamaţie a vezicii urinare.
Aceasta apare când bacteriile pătrund prin uretră şi se duc la vezică,unde produc inflamaţii. În caz că nu ştiai,o femeie din trei suferă la un moment dat în viaţă din pricinainfecţiei urinare?
De obicei,este însoţită de urinări repetate cu usturime,urină tulbure,nevoia de a merge foarte des la toaletă,fără să fie nevoie. În general,cei care suferă de această afecţiune au o stare generală de disconfort,dureri de spate şi în zona de jos a abdomenului,febră,frisoane şi greaţă.
Ca să nu ajungi la aceste simptome neplăcute:
Nu face baie cu spumă şi foloseşte produse de igienă care nu conţin parfum. De asemenea,evită duşurile vaginale,pentru că pot perturba echilibrul florei locale şi te expun riscului de a face cistită.
Hidratează-te,dar abţine-te de la alcool şi sucuri acidulate,pentru că pot irita vezica urinară.
Dormi suficient şi evită stresul.
Nu purta lenjerie tip tanga şi care este confecţionată din material supraelastic,pentru că nu vei permite corpului să respire. Este indicată lenjeria din bumbac,pe care trebuie s-o speli cu detergentfără parfum.
Evită pantalonii prea strâmţi,deoarece aceştia crează mediul propice dezvoltării bacteriei E.coli,care apare mai ales în mediu umed şi călduţ.
Bea suc de afine. Aceste fructe au substanţe benefice în combaterea infecţiei cu bacteria E.coli.
Nu mai folosi un timp tampoane interne.