Aşa te poţi feri de radiaţiile mobilului!
Studiile ştiinţifice au pus la colţ telefonul mobil de nenumărate ori. Ba că radiază, ba că dacă este ţinut multe zeci de minute la ureche produce cancer, iar lista cu avertizări serioase continuă, iar noi nu le luăm în serios. Mai ales că, în ultima perioadă, ne vedem nevoiţi să vorbim tot mai mult la telefon şi să lucrăm cu ajutorul lui. Putem, totuşi, să ne luăm câteva măsuri de precauţie.
Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat în cei mai clari şi serioşi termeni posibili că celulare sunt obiecte care emit radiaţiiposibil cancerigene.
Este vorba despre faptul că acestea ar fi responsabile de declanşarea tumorilor cerebrale. De asemenea,radiaţii pot da şi alte simptome,pe care e bine să le luăm în considerare încă de la primele semne,cum ar fi durerile de cap,hipertensiune şi demenţă.
Pentru a evita îmbolnăvirea,poţi lua următoarele măsuri de precauţie:
Nu vorbi mult la telefon
Limitează orice convorbirela câteva minute. În caz că nu ştiai,o discuţie chiar şi de cinci minute produce dereglări în creier care se menţin pe durata a patru ore.
Nu o spunem noi,această constatare vine din partea oamenilor de ştiinţă. Dacă nu este posibil să reduci timpul convorbirilor,încearcă să foloseşti dispozitivele de tip hands-free sau bluetooth.
Evită să vorbeşti la telefon în maşină şi lift
Pentru că sunt spaţii metalice închise,maşina şi liftul trebuie evitate când vine vorba de locuri unde poţi vorbi la telefon.
Specialiştii spun că în interiorul lor undele electromagnetice cresc în intensitate,iar efectele lor negative asupra sănătăţii sunt şi mai nocive.
Când emite multe radiaţii
Ştii când telefonul tău mobil emite cel mai multe radiaţii? Răspunsul corect este când are un semnal slab. Cu cât telefonul te atenţionează că pierde semnal,cu atât e mai periculos să îl ţii aproape de ureche.
În această situaţie,el emite şi mai multe radiaţii pentru a capta undele de transmisie a balizelor (stâlpi-antenă).
Copiii sunt mai expuşi radiaţiilor
Cercetările ştiinţifice au arătat că tinerii cu vârsta până în 20 de ani sunt de cinci ori mai predipuşi să sufere tumori,comparativ cu adulţii care alocă acelaşi interval de timp pentru convorbiri.
Cum organismul este încă în formare la copii şi tineri,experţii recomandă limitarea numărului de discuţii la telefonul mobil.
Sursă foto:tumblr.rom