Beneficiile acidului gras omega 3

1 65858 original jpg jpeg

Dacă suferi de oboseală, probleme de memorie şi modificări ale dispoziţiei, lipsa acidului gras omega 3 în corp, ar putea fi răspunsul. Alimentele care conţin acest acid gras esenţial oferă multe beneficii asupra organismului.

De la sănătatea creierului până la o inimă sănătoasă,trebuie să consumăm cât mai multe alimente bogate în omega 3. Ştim că consumul de peşte gras este bun pentru noi,dar nu ştim întotdeauna că în afară de proteina care se găseşte în peşte,este de fapt omega 3,care este absolut integrantă pentru sănătatea noastră. În termeni simpli,fără suficient omega 3 sau prea mult omega 6 în corp,apare un risc crescut de inflamaţie care poate provoca apariţiaproblemelor de sănătate."Omega 3 este unul dintre cei doi acizi graşi esenţiali, pe de altă fiind omega 6. Pentru că organismul necesită aceşti acizi, dar nu îi poate sintetiza, trebuie să îi obţină din alimente. În general, omega 3 reduce inflamaţia, în timp ce prea mult omega 6 promovează inflamaţia. Oamenii de ştiinţă sunt din ce în ce mai convinşi că bolile cronice şi cele degenerative sunt legate de inflamaţie,” a spus Chris Clark, nutriţionist.

Iată ce simptome apar atunci când suferi de deficit de omega 3:

- oboseală;

- piele uscată;

- slaba circulaţie a sângelui;

- modificări ale dispoziţiei;

- probleme de memorie:

Iată ce trebuie să ştim despre acidul gras esenţial omega 3:

Din fericire pentru noi, dezvoltarea de omega 3 în corp este destul de simplă, dar în cazul în care lucrurile devin mai complicate, totul depinde de echilibrarea de omega 6 pe care o consumăm.

" Omega 6 şi omega 3 sunt în competiţie pentru aceleaşi enzime metabolice. Consumul excesiv de omega 6,aşa cum cei mai mulţi oameni fac,previne absorbţia de omega 3. Consumul de  omega 6,ar trebui să fie 3-4 ori mai mic,în comparaţie cu consumul de omega 3,dar dietele moderne sunt de obicei de la 20 până la 30 de ori mai mari în omega 6. Prin urmare,eforturile tale proactive pentru a consuma mai mult omega 3 sunt,probabil,inutil dacă nu eşti simultană cu minimizarea de omega 6. Consumul de uleiurile vegetale,în special cel de porumb,soia,arahide,seminţe de struguri şi uleiuri de floarea soarelui,sunt cele care conţin omega 6,a spus Chris Clark."

Odată ce suntem conştiente de cât de mult omega 6 au alimentele pe care le mâncăm, în mod normal, avem nevoie doar de câteva ajustări pentru a obţine omega 3 în echilibru. Aceşti acizi graşi esenţiali sunt extrem de predispuşi la oxidare şi sunt sensibili la căldură, astfel încât mai bine le obţii din alimente integrale, spre deosebire de uleiurile suplimentare. Pentru omega 3, cele mai bune sunt apa rece, peştele gras, precum şi uleiul de cânepă, seminţele de Chia şi de in. Uleiul de măsline, avocadoul şi cantităţile mici de nuci oferă mai mult decât suficient omega 6.

Iată care sunt cele mai bune alimente care conţin omega 3:

- nucile

- sardinele

- somonul

- tofu

- soia

- creveţii

- semintele de in

- seminţele chia

- cânepa

- ouăle

- macroul

- ulei de măsline

- avocadoul

Iată care sunt beneficiile acizilor graşi omega 3:

Ajută la arderea grăsimilor

Omega 3 lucrează cu organismul de a produce hormoni care suprimă pofta de mâncare, în timp ce stimulează metabolismul.

”Omega 3 ajută organismul să răspundă mai bine la un hormon numit leptină. Aceasta acţionează la nivelul creierului pentru a suprima pofta de mâncare, în timp ce creşte metabolismul. Acest hormon face ca organismul să ardă grăsimile pentru

, toate acestea, dacă organismul nu răspunde corect la leptină, apoi se întâmplă invers, ţi se face foame şi vei stoca mai multă grăsime”, spune nutriţionistul Cassandra Barns.

 Protejează pielea  

Cassandra, spune că, omega 3 şi 6 ajută în mod direct la protejarea pielii de soare prin " inflamaţie control şi minimizarea daunelor provocate de colagen de la razele UV" în stratul inferior al pielii. S-a descoperit că acizii omega 3 şi 6, joacă un rol esenţial în structurarea pielii şi a aspectului. " Ei sunt încorporaţi în membranele celulare din epidermă,care este stratul exterior de celule din piele şi ajută la menţinerea funcţiei de barieră a pielii şi previne pierderea de umiditate. În plus,omega 3 este parte integrantă a procesului de anti-îmbătrânire.