Beneficiile vindecării cu haloterapie

sare jpeg

În sezonul rece, multă lume are probleme cu respiraţia şi răceala. Haloterapia se referă la respiraţia în sare pentru a combate bolile respiratorii, care este una dintre cele mai recente terapii alternative. Vedem in acest articol beneficiile vindecării cu haloterapie.

Terapiile alternative şi complexe în medicina mentară au câştigat popularitate datorită gamei largi de opţiuni pe care le oferă. Un astfel de tratament care a devenit recent un moft în oraş,este haloterapia,deşi în străinătate,acesta este practicat de peste un deceniu. Ceva la fel de simplu ca şi respiraţia în sare pură,nu pretinde doar pentru a calma problemele care sunt legate de plămâni,dar este,de asemenea,pentru a face o persoană să se simtă calmă şi odihnită.

Jamsheed Mehta,un profesionist în terapie cu sare spune că,"Nu sunt camere de tratament cu aer condiţionat, cu aer purificat, unde halogeneratori cu pompă de sare pură uscată şi pacienţii inhalează aer îmbogăţit cu sare. Doar prin expunerea pielii lor, plămânii şi bronhiile, inflamaţia din plămâni se reduce şi sunt curăţite. Sarea este antibacteriană şi antiinflamatorie, ea elimină mucusul şi te ajută să respiri mai bine.” După fiecare sesiune de inhalare a aerului din camerele de tratament este înlocuit cu aer proaspăt, care este pompat în plămâni.

Haloterapia ar putea ajuta la: 

Terapiile cu sare reduc simptomele de astm, sinuzite, alergii, boli pulmonare obstructive cronice, bronşită, tuse şi fibroza chistică. În plus, este cunoscută pentru că reduce nevoia unui pacient cu astm de inhalatoare şi antibiotice. Pacienţii au constat că, după câteva şedinţe de terapie, respiraţia devine mai uşoară şi problemele de strănut, tuse şi dificultăţile în respiraţie sunt atenuate. Această terapie creşte rezistenţa la boli ale tractului respirator.

Temperatura şi umiditatea din saline sau camerele speciale de tratament ar trebui să fie optime, cu o umiditate de 30 % pentru o absorbtie mai bună. Într-o sesiune de care dureaza 45 la 60 de minute, respiri de 1.100 de ori, reducând astfel inflamaţia plămânilor şi deschiderea căilor respiratorii care permit oxigenului să ajungă în plămâni."

Alte forme ale acestui tratament:

Metoda 1

Acest lucru se face prin completarea unui peşteri,saline sau camere cu cărămizi mari cu sare şi apoi pacienţii să stea în ea. Această metodă nu este considerată la fel de eficientă,deoarece absorbţia este minimă în acest timp scurt. Şi,de asemenea,aerul nu are particulele de dimensiuni potrivite de sare pe care o tehnologie aerosol uscat îl poate da.

Metoda 2

Terapia cu sare umedă foloseşte o tehnică care implică evaporarea unei soluţii de sare în aer ca pacienţii să o inspire. Acest lucru este asemănător cu a petrece câteva zile pe plajă,respirând aerul mării. Cu toate acestea,sarea nu ajunge la cele mai profunde părţi ale plămânilor şi sinusurilor,iar acest lucru nu va fi egal cu beneficiile tehnicii aerosol uscat.

Ştiai că terapia de sare a fost descoperită în 1843. S-a constatat că lucrătorii de la minele de sare nu au suferit de probleme respiratorii. Sarea respirată a avut un efect pozitiv asupra aerului inhalat. În anul 1989,Rusia a fost prima ţară care a început să utilizeze această terapie.

Proprietăţile sării:

-Aceasta acţionează ca un demachiant;

-Sarea este antibacteriană şi antiinflamatorie;

-El ajută la desfundarea mucusului în exces şi accelerează transportul mucociliar;

-Ajută la eliminarea aerului nefolositor corpului.