Care sunt cauzele şi simptomele candidozei vaginale

1 74260 original jpg jpeg

Candidoza este o infecţie ce apare frecvent la 75% dintre femeile adulte. Aceasta poate fi tratată, însă este esenţial să cunoşti cauzele ei, pentru că există riscul să reapară. Candidoza poate fi prezentă şi la femeile abstinente, nu doar la cele care au o viaţă sexuală activă.

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat la femei poate fi una din cauzele apariţiei candidozei vaginale. Ciupercile parazite, cunoscute şi sub numele de fungi,şi bacteriile se hrănesc cu glucoză. Cu cât nivelul glucozei este mai ridicat,cu atât infecţiile cu aceşti agenţi patogeni vor fi mai frecvente şi mai intense. Această infecţie cauzează neplăceri în zona vaginului.

Citeşte şi:

Remedii care combat candidoza

Tratează candidoza fără medicamente

Sarcina

Candidoza vaginală poate fi declanşată pe timpul sarcinii,deoarece apariţia acesteia este cauzată de dereglarea microflorei vaginale normale. Sistemul imunitar se dereglează atunci când eşti însărcinată,iar lipsa de vitamine şi minerale predispun organismul la această infecţie. Un alt factor care influenţează apariţia candidozei îl reprezintă tulburările hormonale specifice sarcinii.

Sistemul imunitar scăzut

Imunitatea scăzută poate declanşa această infecţie. Femeile cu un sistem imunitar suprimat sunt mai predispuse acestei infecţii decât cele cu un sistem imunitar ridicat.

Contraceptivele

Contraceptivele pot fi cauza apariţiei candidozei,mai ales la femeile tinere. Acestea pot provoca dereglări hormonale care stimulează apariţia acestei infecţii.

Simptomele

-mâncărimi la nivelul vaginului

-senzaţia de usturime în timpul urinării

-dureri în timpul actului sexual

-scurgeri vaginale brânzoase şi albicioase