Carenţa de magneziu simptome. Lipsa lui te afectează în 6 feluri

carenţa de magneziu simptome jpeg

Carenţa de magneziu simptome. Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, iar lipsa lui poate provoca mai multe probleme de sănătate.

Aşadar, pentru a şti dacă te confrunţi sau nu cu o deficienţă de magneziu, iată care sunt simptomele lipsei acestuia din organism:

1. Carenţa de magneziu simptome - Dureri musculare

Deficienţa de magneziu este una dintre principalele cauze ale durerii musculare, care poate fi însoţită de crampe sau spasme musculare. Ele apar pentru că magneziul nu mai ia parte la oxigenarea muşchilor, el fiind cei care îi relaxează. Din această cauză, deficienţa de magneziu provoacă crampele şi durerea musculară.

2. Oboseală

Oboseala, care este însoţită şi de stări de greaţă, poate fi simptomul carenţei de minerale, printre care şi deficienţa de magneziu. Dacă te simţi obosită pe parcursul zilei, cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să iei nişte suplimente de magneziu. Însă, dacă simptomul persistă, este recomandat să mergi la un control medical.

3. Carenţa de magneziu simptome - Tulburări de somn

În timpul nopţii, nivelul magneziului scade. Dacă suferi de deficienţă de magneziu, s-ar putea să ajungi să suferi de insomnie. Magneziul este conectat cu sistemul nervos şi poate afecta somnul, de exemplu, fiindu-ţi greu să dormi. Încearcă să iei suplimente sau să mănânci alimente bogate în magneziu.

4. Poftă de ciocolată

Când vorbim despre "pofte", nu vorbim doar despre dorinţa pe care o ai atunci când vrei să mănânci ceva dulce. Când corpul nostru suferă de carenţa acestui mineral, el trimite semne de avertizare pentru a obţine ceea ce are nevoie. Ciocolata neagră este bogată în magneziu.

5. Carenţa de magneziu simptome - Probleme ale tensiunii arteriale

Persoanele care iau cantităţi adecvate de magneziu tind să aibă un nivel mai bun al tensiunii arteriale. Un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord a arătat că femeile cu niveluri regulate de magneziu sunt cu 70% mai puţin predispuse la hipertensiune arterială.

6. Probleme cu sănătatea oaselor

Calciu a fost întotdeauna considerat cel mai important mineral pentru oase puternice, dar se pare că magneziul este la fel de important, dacă nu mai important. Nivelul scăzut de magneziu poate afecta în mod negativ oasele, deoarece acest mineral joacă un rol esenţial în absorbţia vitaminei D.

Magneziul este, de asemenea, necesar pentru stimularea calcetoninei, hormon care scade calciul din muşchi, fibre musculare moi şi oase. Acest lucru explică de ce magneziul reduce riscul unui atac de cord, osteoporoză, artrită şi pietre la rinichi.

Credit foto: www.steptohealth.com