Câte boli îţi poate provoca stresul prelungit şi care sunt soluţiile care te ajută să combaţi pericolul

1 shutterstock 88176232 jpg jpeg

Programul de la serviciu, cumpărăturile de zi cu zi, responsabilităţile casnice, toate sunt pe repede-nainte, bifate ca pe sarcini de lucru. Doar seara mai rămâne timp să faci ceva pentru tine, să ai grijă de hobby-urile tale sau să vizionezi un serial bun, dar atunci eşti prea obosită să vezi un film până la capăt sau să citeşti o carte. Stresul se adună şi te îmbolnăveşte.

Când vezi că nu mai poţi, că eşti epuizată şi că starea nu se diminuează, dimpotrivă, este cazul să iei măsuri urgente, de care să ţii cont pe termen lung. Înainte de toate, gândeşte pozitiv şi structurează-ţi o strategie, astfel încât să stai departe de blocajele psihice. Altfel, rişti să fii victima bolilor care se declanşează pe fondul stresului. Medicii afirmă că, pe termen lung, stresul poate declanşa boli cardiace, afecţiuni ale stomacului (ulcer, gastrită), eczeme, crize biliare, migrene, tulburări hormonale. De cele mai multe ori, ele apar din cauza unei imunităţii scăzute pe fondul unei despresii sau stări prelungite de stres şi anxietate.

Din fericire, odihna, practicarea unui hobby, ieşirile în aer liber şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume te ajută să treci mai uşor peste perioadele stresante din viaţa ta. Este important, de asemenea, să faci ordine în gândurile tale şi să lucrezi cu ele.

Cum apar bolile de inimă

Agitaţia şi dorinţa de a rezolva rapid orice problemă pun presiune pe inima ta, la propriu. Stresul este cel care creşte ritmul cardiac. Ai mai multă răbdare cu tine şi priveşte situaţiile cu mai multă detaşare. Altfel, te expui riscului de a  suferi  afecţiune cardiovasculară. Practică zilnic o activitate care-ţi face plăcere şi te detensionează. Citeşte o carte, vezi un film de comedie sau o emisiune care-ţi îmbunătăţeşte starea, întâlneşte-te cu prietenii, mergi la sală etc.

Eşti mai predispusă infecţiilor respiratorii

Hormonul stresului (nivelul crescut al cortizolului) îţi slăbeşte sistemul imunitar, făcându-te mult mai vulnerabil în faţa răcelilor. Consumă zilnic alimente bogate în vitamina C şi antioxidanţi. De asemenea, anumite terapii alternative, precum acupunctura sau presopunctura te pot ajuta să scapi de strarile de stres şi anxietate. Vei vedea că după câteva şedinţe te vei simţi mai bine, corpul îşi va găsi forţa necesară pentru regenerare, iar episoadele de infecţii respiratorii se vor rări din ce în ce mai mult.

Boala stresului – colonul iritabil

Situaţiile stresante de peste zi provoacă spasme la nivelul stomacului. Apoi, după un timp apar deranjamentele stomacale, constipaţia şi durerile abdominale. În termeni medicali, toate aceste simptome se traduc cu termenul de colon iritabil. Adoptă un regim alimentar sărac în zahăr şi făină albă (mai puţini carbohidraţi) şi consumă mai multe lactate, legume (cât mai puţin procesate terminc) şi cereale integrale. Toate acestea vor ajuta sistemul digestiv să funcţioneze cum trebuie.

@shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg