Cauza mai puţin cunoscută a acidităţii gastrice!

1 76907 original jpg jpeg

Simţi o senzaţie de arsură în stomac şi piept, în special după ce mănânci? Dacă da, atunci s-ar putea să te confrunţi cu aciditate gastrică. Din acest motiv, ar trebui să acorzi o mai mare atenţie alimentelor pe care le consumi în fiecare zi!

Încă de când ne naştem şi până murim, organismul se poate confrunta cu mai multe probleme de sănătate, în orice moment. O boală poate afecta o parte a corpului şi aceasta ar putea fi minoră, putând fi tratată cu uşurinţă, în timp ce multe afecţiuni grave se tratează mai greu.

Pentru a preveni bolile, ar trebui să acorzi atenţie simptomelor şi să identifici cauzele, astfel încât să poată fi tratate înainte să fie prea târziu. Cele mai multe afecţiuni au cauze specifice şi, astfel, sunt mai uşor de tratat.

Acum să vorbim despre aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică este o afecţiune digestivă în care secreţia de acizi digestivi este mai mult decât normală în intestine, provocând arsuri la stomac. Gaze, indigestie, senzaţie de arsură în piept, durere de stomac, senzaţie de greaţă, constipaţie, etc., sunt toate simptome ale acidităţii. Principala cauză a acidităţii este alimentaţia nesănătoasă. Cu toate acestea, studiile arată că şi stresul poate provoca aciditate.

Cum poate stresul provoca aciditate gastrică?

Stresul a devenit o parte din viaţa noastră. Presiunea de la locul de muncă, examenele din timpul şcolii, problemele financiare, problemele legate de relaţii, toate duc în final la creşterea nivelului de stres, într-un fel sau altul. Acum, după cum probabil ştii deja, stresul poate avea un efect negativ asupra sănătăţii noastre.

Adu-ţi aminte când ai fost ultima dată extrem de stresată. Probabil te-ai confruntat cu durere de cap, oboseală, senzaţie de greaţă. Ei bine, stresul joacă un rol-cheie în dezvoltarea anumitor boli grave, cum sunt cele cardiovasculare, hipertensiune arterială şi chiar cancer! Stresul cauzează eliberarea în organism a unei cantităţi mai mari de cortizol, un hormon care poate cauza anumite afecţiuni.

Un studiu recent publicat în revista „Internal Medicine”, arată că stresul ar putea fi una dintre cauzele majore ale acidităţii, care apare chiar dacă ai un stil de viaţă sănătos. Conform acestui studiu, când o persoană suferă de stres cronic, nivelurile hormonului cortizol din organism pot declanşa producerea de acizi gastrici în exces, provocând aciditate. Aşadar, în concluzie, stresul poate fi una dintre cauzele mai puţin cunoscute ale acidităţii.



Recente

casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg