Cauzele durerilor de stomac. 6 explicaţii, ca să ştii ce tratezi!
Se poate întâmpla ca uneori să te deranjezi la stomac. Este foarte important să identifici cauzele durerilor de stomac, pentru a şti ce tratament să urmezi în combatererea simptomelor.
1. Cauzele durerilor de stomac - Anxietatea
Dacă ai observat că stomacul scoate un zgomot intermitent când eşti stresată,este posibil să fie din cauza anxietăţii. În situaţii de stres,modificările fiziologice şi endocrine care au loc pot cauza disconfort digestiv şi pot da naştere unor simptome neplăcute,cum sunt crampele stomacale,diaree şi dureri de stomac.
2. Gasteroenterită
Dacă te-ai deranjat la stomac la o zi după ce-ai mâncat mâncare gătită de la comercianţii ambulanţi,este posibil să suferi de gastroenterită. Această afecţiune,cunoscută şi sub denumirea de „gripa stomacului“,este cauzată de un virus foarte contagios,numit norovirus,dar se poate declanşa şi în urma unor infecţii bacteriene şi parazitare.
3. Cauzele durerilor de stomac - Intoxicaţie alimentară
Când eşti deranjat la stomac şi mai ai şi crampe severe,febră şi frisoane,atunci este posibil să suferi de o intoxicaţie alimentară,cauzată de infecţia cu bacterii,cum sunt E. coli şi Salmonella.
4. Ulcer peptic
O cauză mai periculoasă a stomacului deranjat este ulcerul gastric. Un sentiment general de plenitudine,incapacitatea de a consuma mai multe lichide,dureri de stomac,scaune închise la culoare şi vărsături ar putea indica infecţia cu Helicobacter pylori,alcool sau chiar din cauza suprasolicitării anumitor medicamente. Ulcerele peptice pot necesita uneori spitalizare.
5. Cauzele durerilor de stomac - Sindromul de colon iritabil
Afecţiunile stomacului care,de obicei,nu au o cauză cunoscută şi se declanşează în principal în urma unei anumite diete ar putea fi din cauza sindromului de colon iritabil. În afară de diaree şi dureri de stomac,ai putea suferi,de asemenea,de balonare,flatulenţă şi constipaţie.
6. Indigestie
Dispepsia este o problemă destul de comună de care mulţi oameni suferă. Se dezvoltă în principal din cauza funcţionării precare a organelor intestinale,cum sunt colonul,intestinul subţire,stomacul şi vezica biliară.