Păstrează gustul verii... la borcan! Cum să faci rapid gem de pepene galben
Dacă adori aroma inconfundabilă a pepenelui galben, îţi arătăm cum să prepari un gem de pepene delicios, de care te poţi bucura chiar şi în sezonul rece următor!

Ingrediente pentru zece borcane
2 kg pepene galben
2 lămâi
1 kg zahăr tos
2 plicuri zahăr vanilat
Te-ar mai putea interesa: Cum prepari cea mai bună dulceaţă de pepene roşu
Mod de preparare
Feliezi pepenele galben, separi miezul de coajă şi seminţe, apoi îl tai cubuleţe. Îl amesteci cu zahărul tos, zahărul vanilat şi zeama de lămâie.
Pui amestecul pe foc mediu, amestecând constant. Laşi compoziţia să fiarbă mult pentru a se elimina lichidul în exces.
Vezi şi: Gem de mere
Când compoziţia a scăzut şi s-a legat, o treci în borcane spălate şi sterilizate. Acoperi borcanele de gem cu capace închise ermetic.
FOTO: Shutterstock