Cauzele mai puţin cunoscute ale anxietăţii

1 71754 original jpg jpeg

Multe dintre activităţile pe care le facem şi mediile în care trăim şi care fac parte din viaţa de zi cu zi, pot provoca anxietate. Dar sunt şi cele la care nici măcar nu ne gândim că ar putea avea vreun efect. Iată cum să le identifici, pentru a evita această problemă.

Anxietatea se caracterizează ca grija extremă şi nesiguranţă. Practic,te face să devii suspicioasă de tot ceea ce te înconjoară. Mai mult,se crede în mod constant că lucruri rele se vor întâmpla în viitor. Acesta este răspunsul normal al organismului în situaţii de urgenţă,şi este legată de momente fericite şi triste. De asemenea,funcţia sa principală este aceea de supravieţuire.Din fericire,există tehnici care ajută la tratarea acestei anxietăţi.Dar,de asemenea,oamenii care au nevoie de ciocolatăsau de ceva dulce atunci când sunt îngrijoraţi sau trebuie să se concentreze suferă,sau sunt predispuşi la anxietate.

Iată care sunt lucrurile surprinzătoare care pot cauza anxietate:

Prea multă odihnă

Persoanele care suferă de anxietate stau în mod normal pe canapea sau pe pat şi dorm,mai ales după ce primesc o veste neplăcută. Acest lucru se datorează faptului că nu este acordat suficient timp pentru procesarea informaţiei primite şi petrece prea mult timp în acea stare.

Mai mult,stilul de viaţă sedentar creşte riscul de-a dezvolta

. Majoritatea cercetărilor clinice sunt de acord că starea de sănătatea mai puţin bună şi scăderea activităţii fizice sunt doi factori declanşatori.

Pentru persoanele care suferă de anxietate este recomandat antrenamentul fizic,care-i ajută foarte mult. O altă recomandare este vizitarea membrilor familiei şi prietenii. Practic,trebuie ieşit din rutină. Există o lume de explorat şi multe lucruri de făcut în ea.

Condiţiile de viaţă din oraş

Chiar dacă este un lucru greu de crezut,viaţa de oraş contribuie mult la dezvoltarea anxietăţii. Constanta deplasare şi agitaţia pot împinge într-adevăr spre această boală. Dar,dacă zgomotul şi oamenii nu afectează,aerul poluat al mediului poate avea efect.

Studiile care au fost efectuate au arătat că cei care trăiesc în mediul rural sunt mai puţin predispuşi la anxietate decât persoanele care locuiesc în oraş. Chiar dacă nu este dovedit că poluarea ar putea fi o cauză posibilă,cercetătorii consideră că nivelurile de radicali liberi cauzate de poluare ar putea fi o cauză a acestei tulburări.

Chiar dacă este pentru o zi,este bine să fie schimbat mediul.

Problemele economice şi mediul neplăcut

Prin studiul realizat de

s-a ajuns la câteva concluzii.

care trăiesc în oraşe,în condiţii socio-economice reduse sunt predispuse la anxietate. Cu toate acestea,această situaţie nu afectează bărbaţii la fel de mult.

De asemenea,femeile care sunt stabile din punct de vedere economic,dar trăiesc în medii neplăcute,teritorii devastate de război continuă să fie predispuse la dezvoltarea de anxietate. Şi atunci când femeile simt nesiguranţa în locul în care locuiesc (cartier),anxietatea creşte îngrijorarea.

Mâncatul prea repede

Este incorect să ne gândim că mâncatul rapid poate provoca anxietate. Cercetătorii străini chiar cred că acest obicei poate provoca şi depresie.

Dacă mănânci prea multe alimente bogate în grăsime,ar trebui redusă cantitatea mâncată şi să fie adoptată o dieta sănătoasă. Astfel se va observa reducerea sentimentului de nervozitate,care va scade pe măsură ce se mănâncă mai sănătos.

Credit foto:www.steptohealth.com