Ce cauzează boala ficatului gras

1 81193 original jpg jpeg

Boala ficatului gras este afecţiunea care apare în momentul în care în organ se acumulează o cantitate mult prea mare de grăsimi. Atunci ficatul nu mai reuşeşte să îşi îndeplinească funcţiile, iar acest lucru duce la suprasolicitarea lui.

Ce înseamnă mai exact boala de ficat gras

Carbohidraţii şi grăsimile care sunt absorbiţi în mod regulat de ficat ajută la îndeplinirea funcţiei organului. Însă, în momentul în care cantitatea este excesivă, începe să se depoziteze în şi în jurul ficatului, urmând o stare de ficat gras.

Simptomele ficatului gras sunt:

Ficatul gras nu are nici o specificaţie legată de simptome. Unele dintre simptomele obişnuite pot include oboseală sau disconfort abdominal, iar analiza medicală poate prezenta un ficat mărit. Dar, excesul de grăsime din ficat poate determina durere, care poate provoca în continuare simptome, inclusiv:

1. Oboseala;

2. Ameţeală;

3. Dureri abdominale;

4. Pierderea în greutate;

5. Pierderea apetitului;

6. Slăbiciune fizică.

Cauze ale ficatului gras

Se pare că principala cauză a acestei boli este obezitatea şi diabetul. Peste 65% dintre persoanele cu diabet zaharat suferă, de asemenea, de ficat gras. O altă cauză frecventă a bolii hepatice grase este consumul excesiv de alcool.

Iată ce alţi factori pot provoca afecţiunea numită ficat gras:

1. Obezitatea;

2. Diabetul zaharat;

3. Alimentaţia unei diete bogate în grăsimi şi cu conţinut ridicat de zahăr;

4. Ereditar;

5. Pierderea rapidă în greutate;

6. Efectele secundare ale medicamentelor;

7. Niveluri ridicate de grăsime din sânge (colesterol rău).