Ce cauzează rezistenţa la insulină

1 81371 original jpg jpeg

În prezent se fac tot mai multe progrese medicale pentru a descoperi mai multe tratamente pentru afecţiunile care au provocat cel mai mare număr de decese în ultimele decenii. Însă, din păcate, sunt descoperite alte boli care trebuie analizate şi conştientizate, foarte severe, cum este rezistenţa la insulină.

Ce este rezistenţa la insulină

Rezistenţa la insulină este o boală tot mai frecventă, care apare în momentul în care organismul nu mai răspunde la insulină. Pancreasul secretă hormonul pentru a distribui glucoza şi pentru a menţine zahărul din sânge la un nivel stabil. În momentul în care procesul nu mai are loc, glicemia (glucoza din sânge) creşte împreună cu nevoia de insulină. Acest lucru provoacă un ciclu vicios care poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Datorită insulinei, organismul poate re-stabiliza glucoza, dar un nivel crescut al acestui hormon afectează organismul în alt mod. Rezistenţa la insulină este diferită de cea a diabetului. Cu toate acestea, aceasta poate fi o stare anterioară sau să nu aibă nicio legătură cu diabetul. De fapt, nivelurile de zahăr din sânge tind să fie normale.

De ce este atât de comună?

Bineînţeles că există nişte cauze care stau la baza rezistenţei la insulină, una dintre bolile cele mai frecvente în zilele noastre, şi anume:

Obezitatea

Obezitatea poate fi unul dintre factorii care provoacă rezistenţa la insulină, mai ales în momentul în care grăsimea este depozitată în jurul taliei. De asemenea, diagnosticul poate fi exact la persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială, un nivel crescut de colesterol rău, boala ficatului gras sau sindromul ovarelor polichistice.

Alimentaţia

Rezistenţa la insulină este strâns legată de obezitate, prin urmare alimentaţia zilnică are o influenţă majoră. Cu toate acestea, şi persoanele care au un indice de masă corporală normal pot suferi de rezistenţă de insulină. Principalele alimente care cresc riscul bolii sunt cele care conţin zahăr şi carbohidraţi rafinaţi.

Stilul de viaţă sedentar

Un stil de viaţă sedentar joacă şi el un rol în creşterea rezistenţei la insulina. Statul îndelung pe scaun la birou, lipsa antrenamentului fizic, supraalimentarea, toate duc la stocarea grăsimii în jurul taliei. Mai mult, aceste condiţii conduc, de asemenea, la o circulaţie sangvină mai slabă.

Aceşti factori pot creşte predispoziţia unei persoane la rezistenţa la insulină. Exerciţiul zilnic şi alimentaţia sănătoasă şi echilibrată ajută organismul să utilizeze insulina şi permite arderea grăsimilor şi menţinerea unei greutăţi normale.

Stresul

După cum vedem, aceşti factori sunt în prezent obişnuiţi şi sunt corelaţi. În acest caz, stresul defineşte secolul în care trăim. Stresul este cel care afectează funcţiile organismului, modificând modul în care corpul reacţionează la insulină şi creşte nivelul de zahăr din sânge.



Recente

Aliatul in reducerea glicemiei  Sursa foto shutterstock 1278347215 jpg
Tocanita de ficatei  Sursa foto shutterstock 1104285998 jpg
Bautura care incetineste imbatranirea  Sursa foto shutterstock 2205379485 jpg
oboseală  foto   Shutterstock jpg
Salam de biscuiti cu rahat si banane  Sursa foto shutterstock 674718580 jpg
5 pasi din rutina japoneza de somn care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 199985051 jpg
mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg