Ce este tulburarea hipoactivă a dorinţei sexuale

1 72221 original jpg jpeg

Scăderea apetitului sexual este mai frecventă la femei, decât la bărbaţi. Motivele sunt multiple, de multe ori fiind implicate unele probleme în relaţia de cuplu.

Tulburarea hipoactivă a dorinţei sexuale,cunoscută şi sub numele de dorinţa sexuală inhibată,se manifestă printr-o lipsă de dorinţă sexuală pe o anumită perioadă de timp. Simptomele bolii includ:o dorinţă redusă sau absentă pentru sex,niciun interes în iniţierea contactului sexual. Pentru ca medicul să poate pună un diagnostic corect,persoana în cauză trebuie să aibă aceste simptome cel puţin 6 luni şi să nu sufere de nicio altă afecţiune.

Tulburarea hipoactivă a dorinţei sexuale afectează ambele sexe,deşi este mai frecventă la femei,şi poate avea un impact major asupra calităţii vieţii,relaţiilor şi stimei de sine.

De ce apare

În spatele tulburării stau cauze psihologice,hormonale,de mediu şi sociale. Boala are legătură cu nivelurile scăzute de testosteron,care pot reduce apetitul sexual,percepţia plăcerii,motivaţia sexuală şi creşterea oboselii. Specialiştii spun că un rol important în apariţia bolii îl are şi nivelul scăzut de estrogen la femeile care se aproprie de menopauză.

Medicamente pot afecta,de asemenea,dorinţa sexuală

Unele medicamente,de exemplu,antidepresivele,pot influenţa dorinţa sexualăşi abilitatea de a avea orgasm. Alte cauze posibile:probleme în relaţia de cuplu,evenimente semnificative de viaţă şi abuzul sexual.

Ce tratament este indicat

Din cauza diferiţilor factori care pot declanşa boala,poate fi dificil de evaluat şi,prin urmare,de tratat. Evaluarea ar trebui să ia în considerare numeroşi factori,inclusiv starea de sănătate,contextul sexual,problemele în relaţia de cuplu.

În cazul în care este identificat un dezechilibru hormonal,există unele tratamente medicamentoase disponibile. Tratamentele psihologice includ terapia sexuală. Când acestea nu dau rezultate,consilierea cognitivă poate fi de ajutor.

Credit foto:www.natural-health-news.comRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg