Ce poate ascunde sughiţul
Deşi este perfect normal ca din când în când să sughiţăm, este posibil ca această contracţie bruscă a diafragmei să indice anumite tulburări.
Sughiţul nu este altceva decât un spasm involuntar al diafragmei,care este însoţit de un zgomot nearticulat. Toţi sughiţăm din când în când,aşa că nu este niciun motiv de îngrijorare,când el apare din cauza supraalimentării,mâncatului prea repede,consumului prea repede de apă,aciditate etc. Cu toate acestea,dacă sughiţi frecvent şi te doare pieptul când se întâmplă asta,ar fi bine să ţii cont de ce anume vrea organismul să-ţi transmită.
Reflux gastroesofagian
În spatele sughiţului frecvent poate sta refluxul gastroesofagian,o afecţiune digestivă determinată de refluarea conţinutului gastric acid din stomac în esofag provocând o senzaţie de arsură.
Stres
Un studiu recent arată că persoanele foarte stresate pot sughiţa frecvent,aşa că poate ar fi cazul să te mai relaxezi şi tu!
Cancer
Dacă sughiţuldurează foarte mult sau sughiţi în fiecare zi,ar putea fi vorba de un posibil cancer. Cel mai bine ar fi să consulţi medicul,pentru a descoperi cauza exactă.
Penumonie
Sughiţul care durează multă vreme ar putea fi semn că ai pneumonie,mai ales dacă este însoţit de frisoane,febră,dureri în piept etc. În acest caz,nu mai amâna consultul de specialitate.
Neuromelita optică
Dacă sughiţul este însoţit de simptome precum greaţă,vărsături,vedere neclară etc.,mergi la medic să vezi dacă suferi de o tulburare numită neuromelita optică. Aceasta este o boală inflamatorie a sistemului nervos.
Accident vascular cerebral şi atacul de cord
Ai început să sughiţi dintr-o dată? Acesta este un semn timpuriu al accidentulul vascular cerebral. Totodată,unul dintre cele mai puţin cunoscute simptome ale unui atac de cord este sughiţul,mai ales când este asociat cu dureri în piept,transpiraţii etc.
Probleme cu rinichii
Când rinichii nu mai funcţionează aşa cum trebuie,organismul dă anumite semnale de avertizare,precum sughiţul.