Ce se întâmplă dacă îţi pocneşti degetele?

1 73856 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat măcar o dată să îţi pocneşti degetele de la mâini, fie că ai făcut voluntar acest lucru sau fără să îţi dai seama. Gestul care a devenit atât de comun printre oameni elimină tensiunea din articulaţii.

Dar te-ai întrebat vreodată dacă acest lucru spune ceva despre sănătatea oaselor tale?

Cum are loc?

Atunci când degetele sunt trosnite,spaţiul dintre articulaţii se măreşte,fapt care duce la formarea de bule gazoase în lichidul sinovial,cel care hrăneşte articulaţiile. Aceste bule sunt,apoi,sparte de lichidul care înlocuieşte spaţiul dislocat,producându-se zgomotul specific.

Articulaţii bune sau rele

Deşi multă vreme oamenii au crezut că pocnitul degetelor duce la boli precum artrita,o echipă de medici din Canada susţine că trosnirea degeteloreste un semn  că articulaţiile sunt foarte bune şi sănătoase.

Când devine periculos trosnitul degetelor?

Dacă trosnitul degetelor a devenit pentru tine un obicei zilnic,ar fi bine să te opreşti. Fără să îţi dai seama,îţi poţi rupe un deget atunci când o presiune mult prea mare este exercitată asupra lor. Dacă observi că ai dureri sau degetele îţi sunt umflate,trebuie să mergi la medic.

Cum renunţi la acest obicei?

Dacă ai tendinţa să gesticulezi şi să îţi strângi pumnii,încearcă să îţi ţii mâinile ocupate folosind un pix,un creion sau o minge antistres,pe care să le ţii permanent în mână. În acest fel vei putea să uiţi,chiar şi pentru câteva clipe,de trosnitul degetelor,care ar putea să îi enerveze pe cei din jur. Dacă tot nu reuşeşti să scapi de acest obicei,ai putea să consulţi un psiholog care îţi va spune ce anume te stresează şi îţi crează reacţia nervoasă.

Dacă vrei o metodă mai puţin dureroasă,poartă după tine o cremă sau o loţiune şi foloseşte-o ori de câte ori îţi trosneşti degetele.