Ce spun ochii despre sănătatea organismului

1 82357 original jpg jpeg

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Ei te ajută să vezi lumea înconjurătoare, dar pot spune multe şi despre interiorul tău, atât emoţional cât şi fizic. Află ce dezvăluie ei despre starea ta de sănătate!

Probleme cu sistemul nervos

Vedere neclară? Durere sau umflături? Aceste simptome pot indica faptul că este ceva neînregulă cu sistemul nervos. În caz de scleroză multiplă, creierul nu mai comunică la fel de bine cu simţul vizual, prin urmare, ochii încep să îşi piardă din acuitatea vizuală.

Tiroida, la control

Ochii bulbucaţi nu sunt un semn bun, ci mai degrabă un simptom al afecţiunilor tiroidiene. Acest lucru se întâmplă când glanda tiroidă atacă muşchii şi tesuturile ochilor. După ce ochii se umflă, e posibil să te confrunţi şi cu alte simptome, printre care durere şi umflături.

Hipertensiune arterială

Retina este alcătuită din vase de sânge care transportă sânge şi oxigen. Când o persoană suferă de hipertensiune arterială, vasele de sânge devin mai groase şi împiedică fluxul sangvin. Uneori, umflarea ochilor poate fi un simptom de debut. De aceea, este foarte important să consulţi un oftalmolog dacă vrei să identifici afecţiunea de care suferi.

Alergie

Albul ochilor este roz sau roşu? Este semn că ceva îţi irită ochii. Acesta este frecvent un simptom precoce al alergiilor. Poţi să fii alergică la un produs alimentar, polen, plante, mucegai sau alte substanţe chimice. Este important să identifici alergenul înainte ca simptomele să se agraveze.

Oboseală accentuată

Dacă ai ochii încercănaţi şi foarte umflaţi, se poate să suferi de o oboseală cronică manifestată prin aceste simptome. Dacă observi că nici după odihna corespunzătoare, lucrurile nu se ameliorează, trebuie să consulţi cât mai repede un medic ORL.