Ce-ţi face frigul

Gerul iernii nu vine de unul singur. Ba mai aduce cu el şi câteva efecte secundare. Nu e bine să te joci cu frigul. Uite câteva lucruri care ţi se întâmplă atunci când stai în frig.
Degerăturile
Corpul tău învaţă să recunoască foarte repede temperaturile ameninţătoare pentru el şi intră în acţiune pentru a te ţine în viaţă. Unul dintre lucrurile pe care le face e să oprească circulaţia sângelui către extremităţi. Corpul încearcă să reţină cât mai multă căldură şi să protejeze organele vitale, astfel că ia sânge de unde poate. Cum pielea şi vârfurile degetelor nu reprezintă o ameninţAre, de acolo îl ia. E adevărat că degetele tale de la mâini şi de la picioare nu sunt foarte fericite, dar organele tale interne sunt. Aşa apar degerăturile. Când îţi amorţeşte faţa sau când nu-ţi mai simţi vârful degetelor, imediat în casă cu tine!
Tremuratul
Nu trebuie să fie superfrig ca să tremuri. Oricât de enervant ar fi, tremuratul are şi el rostul lui şi e un mecanism de siguranţă. Te ajută să rămâi caldă. Tremuratul înseamnă mulţi muşchi care se contractă, generând căldură.
Hipotermia
Dacă nu te încălzeşti atunci când tremuri, treci la o fază avansată şi anume hipotermia. Hipotermia înseamnă o scădere a temperaturii întregului corp. Tremuratul devine incontrolabil, iar persoana expusă – confuză şi dezorientată. Fără îngrijire medicală, hipotermia e fatală, fără doar şi poate.
Dureri de cap
Fluctuaţiile presiunii barometrice provoacă dureri de cap, mai ales pe vremea cu vânt. La anumiţi suferinzi, aceasta e indusă imediat ce au ieşit afară, nu mai trebuie nimic altceva.
Consumul crescut de calorii
Eforturile corpului de a menţine constantă temperatura înseamnă un consum energetic mai mare. Tremuratul îţi consumă calorii. De fapt, pe asta se şi bazează metodele de slăbit prin criogenie de la salon.