Ce trebuie să ştii despre bolile autoimune

1 73356 original jpg jpeg

Majoritatea bolilor autoimune tind să fie un mister pentru ştiinţă. Chiar şi astăzi, încă nu se ştie cu exactitate de ce sistemul imunitar atacă celulele propriului său corp până în punctul de a le distruge.

Chiar dacă bolile autoimune sunt cronice,cei diagnosticaţicu una dintre aceste boli nu ar trebui să-şi piardă speranţa. Există o multitudine de modalităţi care ajută la înţelegerea lor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.Maladiile cum sunt scleroza multiplă,boala Crohn şi artrita reumatoidă sunt câteva exemple grave ale acestor boli.În unele cazuri,o predispoziţie genetică poate fi cauza determinantă,chiar dacă trebuie să fie luaţi în considerare factorii de mediu. Persoanele care se confruntă cu una dintre aceste afecţiuni cred că calitatea vieţii lor se diminuează drastic.

Citeşte şi:Simptomele deficienţei de zinc. Ce efecte au în organism

Acestea sunt boli care tind să fie cronice şi,în acelaşi timp,afectează diferite părţi ale corpului. Un exemplu este lupusul.

Iată ce trebuie să ştii despre bolile autoimune pentru a le înţelege mai bine: 1. Cauzele bolilor autoimune

În primul rând,este foarte important să ne amintim că genele joacă un rol major în acest caz. Interacţiunea dintre mediu şi unele gene sunt cunoscute pentru determinarea sau nu a bolii. Cu toate acestea,corelaţia nu este 100 %.

Această teorie se bazează pe o anomalie care are loc la nivelul organelor şi care permite anumite antigene să treacă de la intestin la fluxul sanguin. Răspunsul imun este alterat şi provoacă ceea ce este perceput ca fiind "ţesut inamic" la unele dintre organele noastre,ajungând să le atace şi

.

2. Tot mai multe boli sunt asociate cu afecţiunile autoimune

Faptul că tot mai multe persoane sunt diagnosticate nu înseamnă că sunt în mod necesar mai multe cazuri. Astăzi,aceste boli implică o problemă semnificativă de sănătate. Este necesar să se dea acestor pacienţi o voce astfel încât să poată găsi un sprijin în spaţiul social.

Ştiinţa oferă acum modalităţi mai bune de înţelegere a bolilor autoimune. Ea studiază în prezent slăbiciunile şi simptomele asociate cu diferite grupe de boli cronice.

3. Tipuri de boli autoimune

-Bolile sistemice care atacă doar un singur organ,dar care pot ataca mai multe,ceea ce se întâmplă în cazul bolii celiace şi scleroza laterală amiotrofică.

Citeşte şi:8 lucruri pe care orice femeie trebuie să le ştie despre inimă

-Sindroame localizate,care conţin un ţesut în particular. Acest ţesut poate fi dermatologic,hematologic sau endocrinologic.

4. Tratamentul bolilor autoimune

După cum s-a menţionat anterior,majoritatea acestor boli nu au un leac. Sunt boli pe care trebuie să încerci să le înţelegi cu ajutorul specialiştilor,care trebuie să explice toţi termenii.

 5. Aminteşte-i că nu este singur  

Tratamentul medical trebuie să includă cu siguranţă un tratament psiho-social. Ar trebui să persoana care suferă să ştie că nu este singură,şi există mai multe grupuri pentru a sprijini şi mai presus de toate,înţelege.