Crioconservarea de ovocite – o şansă pentru viitor

1 74319 original jpg jpeg

Lipsa banilor sau construirea unei cariere de succes se află printe motivele pentru care tot mai multe femei aleg să devină mame la vârstă înaintată. În prezent, doar 54% dintre femeile din România au o sarcină la vârsta recomandată de medici.

După 30 de ani,însă,există o serie de factori care pot îngreuna conceperea unui copil. Pe măsură ce înaintează în vârstă,organismul femeii este supus unor schimbări ce afectează dramatic fertilitatea.

  • Rezerva ovariană scade-femeie între 25 şi 35 de ani are,în medie,25% şanse să rămână însărcinată în cursul unui ciclu menstrual. După această vârstă,rezerva ovariana este în scădere,iar şansele de a rămâne gravidă sunt doar de 12% la 35 de ani şi de 6% la 40.
  • Endometrul (căptuşeala din uter) devine mai subţire odată cu înaintarea în vârstă,astfel că uterul nu poate susţine până la capăt ovulul fecundat.
  • Secreţiile vaginale devin mai puţin fluide şi resping cu mai multă uşurinţă spermatozoizii.

Crioconservarea ovocitelor este un soluţie pentru sporirea şi conservarea fertilităţii. Procedura permite femeilor să-şi congeleze ovulele sănătoase pentru o concepţie ce va avea loc în viitor,susţin specialiştii clinicii Gynera.

Citeşte şi:

Plante care stimulează fertilitatea

5 cauze care duc la infertilitate

Când este momentul să apelezi la crioconservarea ovocitelor?

Crioconservarea ovocitelor a devenit în ultimii ani o soluţie tot mai frecventă pentru problema vârstei şi influenţa acesteia asupra fertilităţii,iar multe femei preferă să apeleze la această procedură pentru a-şi prezerva ovulele sau ovocitele la vârsta la care acestea sunt integre şi sănătoase,pe la 20-25 de ani.

Cum se realizează crioconservarea?

Procesul de crioconservare începe cu un tratament hormonal injectabil pentru accelerarea ovulaţiei şi maturarea mai multor ovule. Atunci cand,în urma analizelor şi monitorizării ecografice,se obţine maturarea optimă,ovulele sunt recoltate prin puncţie ovariană,sub control ecografic. Aceasta se efectuează prin vagin şi presupune explorarea cu acurateţe a acestei zone cu ajutorul imaginilor oferite de o ecografie ce se realizează simultan. Puncţia ovariană durează aproximtiv 20 de minute şi necesită anestezie locală.

Ovocitele obţinute în urma recoltării sunt depozitate în azot lichid la -196 grade Celsius pentru o perioadă îndelungată,până când cuplul doreşte să conceapă un copil.

Odată luată decizia de a aduce un bebeluş pe lume,ovocitele vor fi scoase de la conservare şi fertilizate în vitro în laborator cu spermatozoizii partenerului. După ce ovulul este fecundat,acesta va fi înseminat artificial prin tehnici recomandate de medic.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg