Cum combaţi durerea de umăr
Activităţile de zi cu zi, mişcările bruşte, antrenamentul fizic excesiv sau dormitul în posturi incomode pot fi principalele cauze ale durerii de umăr, care poate să apară la orice vârstă. În plus, odată cu trecerea anilor, afecţiunea se poate agrava.
Iată ce trebuie să faci ca să combaţi durerea.Odihneşte-te mai mult
Dacă durerea este provocată în urma suprasolicitării articulaţiilor,ceea ce ar trebui să faci este să te odihneşti. Fără exerciţii,efort sau mişcări bruşte pentru câteva zile. Te vei simţi mai bine în scurt timp. La început,trebuie să mişti braţul încet,fără a-l brusca.
Fă-ţi o baie caldă
Apa călduţă este foarte bună pentru astfel de dureri,mai ales dacă practici exerciţii fizice de dimineaţă. Astfel,va fi stimulat fluxul sangvin în ligamente,tendoane şi muşchi. Pune săruri minerale în apă sau aplică comprese calde pe zona afectată de durere.
Citeşte şi:Ce să nu faci când ai dureri de stomac
Practică întinderi de dimineaţă
Sportul de dimineaţă este recomandat pentru a reduce rigiditatea sau durerea cauzată de postura incorectă. Lasă umerii în spate pentru a creşte flexibilitatea ligamentelor. Când te ridici de pe pat,prima dată ar trebui să-ţi jos picioarele şi să stai pe marginea patului. Ridică braţul afectat în spate,prinde cotul cu cealaltă mână şi trage spre tine. Sau,roteşte umărul înainte şi înapoi de mai multe ori. Poţi face aceste întinderi în orice moment al zilei. Cu toate acestea,nu uita că dacă durerile sunt acute,nu trebuie să soliciţi umărul deloc.
Masaj de relaxare a muşchilor
Dacă durerile de umăr persistă mai mult de câteva zile,optează pentru un masaj de relaxare a ţesuturilor adânci care să stimuleze muşchii. Masajele sunt foarte bune pentru durerile uşoare şi moderate,şi nu pentru cele mai grave.
La fel de eficientă este şi acupunctura,care,prin înţeparea pielii cu ace este eliberată tensiunea acumulată în muşchi. Dacă durerea nu dispare nici după aceste metode alternative,este timpul să mergi la un terapeut.