Cum previi îmbolnăvirile la stomatolog
Cel puţin, o dată pe an, este recomandat să mergi la stomatolog pentru un cntrol de rutină. Ai grijă, însă, ce cabinet de stomatologie alegi pentru că multe boli grave, cum ar fi Hetapita B şi C, HIV, TBC sau sifilis, pot fi contaminate chiar de aici.
Potrivit medicului dentist Dr. Taner Chemal,echipamentul de protecţie poate conţine foarte mulţi microbi,de aceea se recomandă utilizarea consumabilelor de unică folosinţă. “Cele mai frecvente căi de contaminare în stomatologie sunt reprezentate de salivă şi de sânge. Este important să ţineţi cont că cea mai eficientă decontaminare a instrumentalului se realizează prin sterilizare. Înainte de sterilizare,instrumentalul trebuie dezinfectat în aparate speciale cu ajutrul dezinfectantelor de calitate. Dezinfecţia şi sterilizarea instrumentalului se face în încăperi separate,amenajate corespunzător”.
Pentru siguranţa pacientului,dezinfectarea suprafeţelor externe scad riscul contaminării cu boli. De asemenea,sistemul de sanitizare cu care pot fi dotate optţional fotoliile dentare reprezintă o soluţie în prevenirea îmbolnăvirilor.
Citeşte şi:
Cum se împacă cele nouă luni cu stomatologul
Cum să ai dinţi albi şi strălucitori