Cum recunoşti aluniţele periculoase

1 72197 original jpg jpeg

Dacă ai foarte multe aluniţe ai mare grijă! Unele se pot modifica şi pot deveni periculoase. Iată cum poţi să le identifici şi ce trebuie să faci!

Aluniţele se înmulţesc începând cu pubertatea până în jurul vârstei de 30 de ani. Majoritatea dintre ele nu sunt periculoase,dar e foarte important să le urmărim evoluţia,deoarece unele pot genera afecţiuni grave.

Urmăreşte evoluţia lor

Chiar dacă te protejezi de soare în anotimpul cald,este important să fii în continuare vigilentă cu privire la pielea ta şi în anotimpul rece. Pe tot parcursul anului,ar trebui să-ţi examinezi pielea din cap până-n picioare o dată pe lună,în căutarea unor leziuni suspecte.

Citeşte şi:

Simptome care ar putea anunţa un cancer

Cele mai eficiente tratamente naturale anticancer

Prin urmare,examinează-ţi pielea într-o oglindă. Acordă o mai mare atenţie zonele pielii care sunt adesea expuse la soare,cum sunt mâinile,braţele,pieptul şi capul. Observă dacă jumătatea unei aluniţe nu se potriveşte cu cealaltă jumătate,dacă marginile ei sunt neregulate,dacă are anumite nuanţe de maro sau negru. Totodată,dacă aluniţa este mai mare decât radiera unui creion sau dacă se modifică în dimensiune sau formă,mergi de urgenţă la medicul dermatolog. Leziunile care se schimbă,se sângerează sau care nu se vindecă sunt semnale de alarmă.

Aplică protecţie solară

Un studiu clinic,realizat de Dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology şi desfăşurat în Australia timp de 15 ani pe un eşantion de peste 1600 de adulţi,a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului. Prin urmare,poţi să te fereşti de cancerul de piele prin analizarea aluniţelor şi folosind protecţie solară în fiecare zi a anului.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg