Cum scapi de durerile de spate. Iată cele mai eficiente soluţii!

1 65302 original jpg jpeg

Antiinflamatorul nu-şi mai face efectul, iar durerile de spate sunt parcă mai intense? 8 din 10 români suferă cel puţin o dată din cauza acestor dureri. De aceea, îţi spunem cum apar şi mai ales cum pot fi tratate.

Sedentarismul,kilogramele în exces,poziţia incorectă pe scaun sau statul prea mult în maşină,ridicatul de greutăţi şi anumite probleme de sănătate ca hernia de disc şi osteoporoza,sunt principalele cauze care determină apariţia durerilor de spate.

În caz că nu ştiai,şi stresul poate provoca aceste neplăceri.

Împachetările cu geluri terapeutice ajută

„Tratarea durerilor de spate se poate face prin masaj terapeutic sau/şi de relaxare,termoterapie prin aplicaţii de parafină şi nămol calde,utilizarea pernei electrice,metode urmate de împachetare cu geluri terapeutice,cu efecte analgezice si antiinflamatoare‟,explică medicul primar de recuperare medicală Georgiana Tache,de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca‟,din Bucureşti.

Atenţie la efortul fizic!

Mişcarea este mai mult decât recomandată,pentru menţinerea sănătăţii,însă ca orice lucru făcut în exces,aceasta are şi efecte adverse. O şedinţă de fitness mai intensă,spre exemplu,poate afecta muşchii spatelui.

Medicul ne-a explicat că în timpul efortului fizic susţinut apar frecvent leziuni,care cauzează dureri musculare şi iritarea nervilor din muşchi.

Acestea devin insuportabile când vrem să ridicăm un obiect aflat la înălţime sau care are greutate. Senzaţia se poate descrie ca un curent electric,careparcurge cu viteză coloana vertebrală,de la un capăt la altul... şi înapoi.

Efect calmant au unguentele şi analgezicele

Durerea de spate se împarte în două tipuri:inflamatoare şi mecanică. Durerea inflamatoare apare adesea noaptea sau dimineaţa,iar cea mecanică este declanşată atunci când facem diferite mişcări solicitante.

Dacă prima poate dispărea aplicând local unguente antiinflamatoare,a doua este calmată cu analgezice. Indiferent de tipul durerii,consultă medicul înainte de a lua medicamente sau a aplica geluri.

Din păcate,tratamentul „după ureche“ îmbolnăveşte tot mai mulţi români,arată statisticile.

Ce analize poţi face

La primele simptome ale durerilor de spate,e bine să vezi care sunt cauzele care le declanşează. Dacă unguentul antiinflamator a rezolvat o perioadă problema,nu înseamnă că poţi sta liniştită. Prin efectuarea unor investigaţii,medicul poate pune un diagnostic cât mai corect. Cele mai frecvente analize care se recomandă în acest caz sunt:

Radiografia. Aceasta este o investigaţie care poate depista traumatisme ori deviaţii ale coloanei.

Examenul prin rezonanţă magnetică sau RMNoferă informaţii amănunţite,atunci când radiografia este neconcludentă.

Tomografia computeriază (CT)poate depista fracturi sau apariţia herniei de disc. Nu este recomandată femeilor însărcinate,pentru că iradiază.

În unele cazuri,mai precis când se suspectează prezenţa artrozei sau a tumorilor,se recomandă scintigrafia osoasă. De asemenea,medicul poate solicita efectuarea unei electromiografii,pentru a analiza activitatea electrică a muşchilor.

Idei Click! Pentru femei

· Aplică pe zona afectată comprese reci ori cuburi de gheaţă. Căldura nu este indicată,pentru că poate agrava inflamaţia.

· Evită mişcările bruşte şi,dacă durerile sunt la fel de intense după două zile,timp în care ai luat analgezice şi ai aplicat local unguente,mergi la medic!Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg